Skip to article

Idei decorative pentru dormitoare mici

Idei decorative pentru dormitoare mici
Te gandesti cum iti poti aranja dormitorul mic intr-o maniera cat mai eficienta? Dormitoarele mici pot fi dragute si elegante aranjand mobila in maniera corecta. Culorile potrivite pentru pereti, lumina, folosirea oglinzilor etc. pot face camera sa arate si mai spectaculos.

Pereti, tavane si usi

Nuantele pe care le folosesti pentru a zugravi peretii sunt importante. Pentru dormitoarele mici, foloseste intotdeauna mai mult alb si crem pentru a oferi camerei un look proaspat dimineata si o atmosfera confortanta noaptea. Nuantele de albastru, galben, verde, mov etc. vor face camera sa para si mai putin spatioasa.

Evita folosirea a mai mult de o culoare pe pereti. Cu cat folosesti mai multe culori cu atat pare mai aglomerata camera. Pentru tavan alege albul care va da impresia de inaltime. Pe podea foloseste culori deschise si vopseste usile si ramele ferestrelor in aceeasi culoare cu peretii.

Iluminarea

Instalarea luminilor aproape de pat vor oferi camerei o aparenta mai spatioasa. Evita lampile si veiozele, in schimb alege-le pe cele fixe care vor fi montate pe pereti.

Idei decorative pentru dormitoare mici

Asternuturi si draperii

Alege asternuturi intr-o singura culoare, maxim doua, cu un design simplist. Lasa marginile cearceafului sa atarne pe toate laturile patului - asta va face camera sa para mai lunga. Culorile pe care le alegi pentru pereti ar trebui sa fie acelesi cu ale perdelelor. Daca luminozitatea camerei este inadecvata foloseste draperii in culori deschise pentru a nu intuneca camera pe timp de zi.

Spatiu de depozitare

Pentru dormitoarele mici asta este o problema, dar poate fi rezolvata prin achizitionarea unui pat dotat cu un spatiu de depozitare generos. Evita obiectele de mobilier de sine statatoare, de genul comodelor si noptierelor, in schimb alege pentru depozitare mobilier incastrat in perete.

Mobilier

In loc de un sifonier de-a gata, alege constuirea unuia pe o latura a peretelui, cu pereti de rigips si usi glisante. Pentru a da impresia de si mai mult spatiu, usile sifonierului pot fi dotate cu oglinzi, fie imbracate complet, fie aplicata o oglinda mare intr-o forma geometrica.


Colturile camerei

Pentru obiecte decorative si alte lucruri construieste rafturi de sticla in colturile camerei. Este o medoda eficienta de a folosi colturile, care de obicei sunt spatii moarte, si a nu aglomera camera. Sticla transparenta face camera sa para mai spatioasa.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un