Casa cu energii pozitive: cum sa aduci cele 5 elemente Feng Shui acasa

Casa cu energii pozitive: cum sa aduci cele 5 elemente Feng Shui acasa
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
14 Mar 2013, 14:25
       
O casa cu energii pozitive este garantia starii tale de bine in fiecare zi.

Principiile Feng Shui, aplicate in amenajarea locuintei, aduc echilibrul la care visezi de fiecare data cand te simti coplesita de provocarile vietii.

In esenta, este important sa incluzi in decor cele cinci elemente naturale de care omul este puternic influentat: foc, pamant, metal, apa si lemn.

Folosirea unuia dintre elementele Feng Shui mai mult decat altele dezechilibreaza energiile casei tale, iar in mod indirect, iti tulbura si tie energia vitala. Pe de alta parte, imbinarea lor corecta iti insufla permanent calm, armonie si sanatate.

Dezechilibrul elementelor Feng Shui

De pilda, daca te simti deseori coplesita si suprasolicitata, locuinta ta are prea mult lemn in decor. Neutralizeaza excesul cu elementul care "taie" lemnul, adica metalul. Un exemplu de prea mult "lemn" in designul casei tale ar fi un dormitor cu pereti verzi, imprimeuri florale si multa mobila.

Metalul este reprezentat de nuantele de crem, pastel, alb, forme circulare si materiale metalice. Schimba husele scaunelor si lenjeria inflorata cu unele pastel, pentru a reechilibra energiile dormitorului.

Cum alegi elementele Feng Shui pentru casa ta

Cu cat sunt folosite intr-o forma apropiata de starea lor naturala, cu atat mai puternica va fi energia (numita "chi") emanata de elementele Feng Shui in casa ta. Nu doar materialele in sine pot reprezenta aceste elemente din natura, ci si culorile, formele etc. O forma cilindrica inalta, care seamana cu un copac, poate desemna lemnul, la fel ca nuantele temperate de verde si albastru, plantele sau tablourile cu peisaje din natura.

Lemnul inseamna evolutie si crestere, reflectandu-se in copaci si plante. Cand ai prea mult lemn in decor, combina-l cu metalul pentru a-i reduce influenta sau cu apa, pentru a-l suplimenta, in cazul in care este folosit prea putin.

Focul insufla pasiune si este reprezentat de lumina naturala, iluminarea casei, flacarile semineului si formele triunghiulare si piramidale. Prea mult foc inseamna agresivitate si impusivitate, iar prea putin determina lipsa de entuziasm, caldura si motivatie. Apa reduce acest element, iar lemnul il creste.

Pamantul te ajuta sa ramai rationala si angrenata in realitate, lipsa lui facandu-te sa fii cu capul in nori sau sa ai probleme de fertilitate. Il aduci acasa cu nuante maronii si galbui, ceramica, lut, gresie, forme patrate si rectangulare. Reduci din elementul "pamant" prin suplimentarea lemnului si il multiplici cu ajutorul focului.

Metalul emana claritate in gandire si determinare. Prea mult aduce rigiditate si intoleranta, iar prea putin insufla nehotarare si supunere. Poti introduce metalul in decor prin nuante pale, pietre, materiale metalice si forme circulare sau ovale. Adauga pamant pentru a intari acest element si foc pentru a-l reduce.

Apa inseamna conexiune stransa cu spiritul si sincronizare, intuitie. Prea mult din acest element in casa aduce instabilitate si lipsa de "structura", pe cand prea putin invoca nevoia de a domina, lipsa de creativitate si legatura slaba cu spiritul. Apa este reprezentata, in decorul casei, de negru, gri inchis, albastru si verde inchis, suprafete care reflecta imaginea, oglinzi si forme asimetrice. Adauga metal pentru a creste influenta apei in casa si pamant pentru a o domoli.

O casa cu un echilibru perfect intre cele 5 elemente Feng Shui te ajuta sa iti traiesti viata la superlativ, impreuna cu familia ta!

Autor: Adelina Dobrin
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
rezultate experimentale
  • person

    "va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere