Skip to article

Covoarele in Feng Shui

Covoarele in Feng Shui Covoare
Cand ne gandim la Feng Shui, ne imaginam de obicei lumanari aprinse si spatii deschise.

Este adevarat ca aerul minimalist al casei este important pentru ca energia chi sa curga libera, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam toate obiectele.

Principiile feng shui-ului recomanda ca totul in casa sa aiba un loc al sau. Feng shui-ul acorda o importanta deosebita si felului in care sunt aranjate obiectele dintr-o camera.

Daca ai mai multe obiecte de mobilier in aceeasi camera, ele trebuie sa fie aranjate astfel incat oricine sa poata ajunge in orice loc fara sa dea colturi sau sa se invarta prea mult.

Spatiul trebuie deci sa fie unul deschis, ca energia sa poata curge printre obiecte si sa-ti creeze un mediu sanatos.

Atunci cand ne gandim la feng shui, rareori ne mai amintim si de covoare si de rolul acestora in design. Deoarece covoarele nu se muta prea mult prin casa, se presupune ca acestea nu influenteaza feng shui-ul camerelor. Este gresit sa credem asta, caci fiecare obiect are feng shui-ul sau. Orice obiect emite energie ce afecteaza chi-ul, iar covoarele nu fac exceptie.

Adu norocul in casa cu arta Feng Shui!

Culoarea covorului este cea mai importanta, deoarece ea determina starea de spirit a camerei. Prea multe culori calde transforma camera intr-una foarte relaxanta si chiar plictisitoare. Prea multe culori vibrante pot crea un interior tensionat.

Covoarele influenteaza cel mai mult feng shui-ul camerei, dupa pereti. In afara culorii, si textura covorului este importanta. Moliciunea sa face camera mai confortabila, caldura sa ne invita sa intram. Asadar, covorul este indispensabil in camere, indiferent de materialul podelei.

Unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza energia chi a camerei este gradul de satisfactie si de bucurile al persoanei care sta acolo. Energia pe care un individ o transmite si o ia asupra sa cat timp sta la interior va determina starea acelei camere. Un chi sanatos inseamna ca ocupantii casei sa fie fericiti, iar covorul are puterea de a-i face fericiti pe oameni.

Articole recomandate

Feng Shui: 6 greseli pe care le faci fara sa iti dai seama Feng Shui: 6 greseli pe care le faci fara sa iti dai seama
Feng Shui este o arta cu o vechime de peste 2000 de ani, care isi are originile in China antica. Bazata pe invataturile I-Ching, Feng Shui ajuta la echilibrarea energiilor opuse din mediul inconjurator si la eliminarea celor negative. Prin Feng Shui, se urmareste sanatatea, fericirea si succesul.
Casa cu energii pozitive: cum sa aduci cele 5 elemente Feng Shui acasa Casa cu energii pozitive: cum sa aduci cele 5 elemente Feng Shui acasa
O casa cu energii pozitive este garantia starii tale de bine in fiecare zi. Principiile Feng Shui, aplicate in amenajarea locuintei, aduc echilibrul la care visezi de fiecare data cand te simti coplesita de provocarile vietii. In esenta, este important sa incluzi in decor cele cinci elemente
Feng Shui in bucatarie: da si nu! Feng Shui in bucatarie: da si nu!
Specialistii in feng shui vad bucataria ca pe o metafora ce vorbeste despre starea de bine a ocupantului acelui interior. Cu cat ea este mai calda, mai primitoare, mai curata, cu atat proprietarul este mai sanatos. Asadar, daca vrei sa fii bine pe plan emotional, fizic si spiritual, citeste cu