Skip to article

Feng Shui - Arta terapiei prin ambient

Feng Shui - Arta terapiei prin ambient
Faimosul si neuitatul Bruce Lee purta si numele de Xiao Loong ? in traducere: Micul Dragon. In traditia antica a chinezilor, Dragonul a reprezentat intotdeauna semnul puterii, al protectiei si intelepciunii, dar si al fortelor de nestavilit atunci cand miticul personaj era suparat.

Cand noul star de cinema si-a construit o casa noua in cartierul Kowloon din Hong Kong, cartier cunoscut si ca loc al Celor Noua Dragoni, acest gest a fost considerat de expertii geomantiei drept o lipsa de respect fata de stramosi.

Elemente feng shui

Ei l-au sfatuit pe Bruce sa-si protejeze casa si viata asezand deasupra intrarii principale o oglinda Pa Kua (oglinda circulara, incadrata de un octogon ce contine cele opt trigrame taoiste).

Nimeni in Hong Kong nu indrazneste sa-i ignore pe specialistii geomanti; astfel incat oglinda Pa Kua si-a luat locul indicat. O tornada infricosatoare a facut ca oglinda sa dispara de pe casa lui Bruce Lee si, curand, lipsit de protectie, marele star al artelor martiale si-a gasit moartea la numai 32 ani?
Feng Shui - Arta terapiei prin ambient


Aplicatie straveche

Sa fie vorba doar de vreo superstitie?! Vreo naivitate in care cred peste un miliard de oameni de pe aceasta planeta? Geomantia chineza ? numita Feng Shui ? este o aplicatie foarte complexa a mai multor discipline stravechi: astrologia chineza, radiestezia, geometria, algebra, energetica telurica, energetica formelor geometrice, psihologia, medicina, arhitectura si design-ul.

Doar ca despre Feng Shui se stie mult mai putin. Aceasta stiinta si ? totodata ? arta permite celor ce-i dau crezare sa se puna in acord cu mediul in care locuiesc sau isi desfasoara munca.

Respectarea regulilor

O viata in deplina armonie familiala, cu succese financiare, cu o atenta alegere a partenerilor de viata si afaceri sau a momentelor in care se pot pune in aplicare niste decizii corecte, cu o sanatate de fier , inseamna respectarea regulilor de Feng Shui. Aceasta s-ar traduce, de fapt, prin respectarea legilor naturale dupa care se produc toate transformarile in Univers.

Feng Shui s-a nascut in urma cu peste 4000 ani, ca o chintesenta a intelepciunii orientale din alti 2500-3000 ani. Inca din acele vremuri existau oameni care au inteles in mod corect felul in care functioneaza Universul.Rafinare a vechii intelepciuni

Chiar daca limbajul adoptat de ei nu a fost niciodata sofisticat, academist, ei au pus realmente bazele celor mai avansate cunostinte de cosmogonie, cosmologie si fizica. Nu intamplator, in anii de aur ai descoperirilor stiintifice din primele decenii ale secolului al XX-lea, marii savanti europeni si americani ? dupa ce au intreprins turnee de conferinte in Orient ? au recunoscut cu un admirabil fair-play valoarea incontestabila a cunostintelor pe care le detineau de mii de ani colegii lor? galbeni.

Celebrul inventator al armei nucleare, Julius Robert Oppenheimer declara in paginile revistei Science and the Common Understanding in 1945: Notiunile generale despre cunoastere? ilustrate prin descoperirile din fizica atomica nu ne sunt complet necunoscute sau noi. Ele au un trecut chiar in cultura noastra, iar in filosofiile hindusa si budhista un rol mai important si un loc central. Ceea ce vom descoperi noi nu va fi decat o exemplificare, o incurajare si o rafinare a vechii intelepciuni.

Acum, la inceput de mileniu trei, o mare parte din lumea occidentala se supune principiilor de Feng Shui atunci cand trebuie sa aleaga locatia unei noi constructii, orientarea fatadei, arhitectura si design-ul interior al acesteia.

Colaborare cu arhitectii

Specialistii in Feng Shui sunt asezati alaturi de arhitecti si constructori, acordandu-li-se tot respectul. Deja, noile curente in arhitectura moderna contin o mare parte din principiile stravechii arte. New York-ezii au ?capitulat? in fata maestrilor de Feng Shui dupa dezastrul produs la construirea Centrului Cultural Lincoln. Cladirea Operei nu a adus prea multi spectatori, alungandu-i si pe putinii pe care ii avusese.

O analiza serioasa, facuta de trei experti, a dovedit erorile ? de neiertat in Feng Shui ? facute de proiectanti. Dupa ajustarile facute conform indicatiilor expertilor, Opera din New York si-a capatat stralucirea pe care si-au dorit-o investitorii. Dar? cu o cheltuiala suplimentara de peste doua milioane de dolari!

Asadar, nu numai ca arta Feng Shui aduce armonia sanatatii noastre, armonia familiala si succesul financiar, dar ea poate reduce ? in timp ? cheltuieli deloc neglijabile.


Participa la BODY MIND & SPIRIT FESTIVAL, care va avea loc in aprilie 2008, in Bucuresti pentru a asista la cele mai interesante demonstratii de arte martiale, expuneri de decoratiuni interioare, seminarii si conferinte de Feng Shui si Qi Gong!

Articole recomandate

Retete gustoase pentru sarbatori preparate mai usor cu masina de tocat carne Retete gustoase pentru sarbatori preparate mai usor cu masina de tocat carne
Mesele în familie sunt îndrăgite de români, în special de sărbători. E o bucurie să fii înconjurat de cei dragi în jurul unei mese încărcate cu bucate mai mult sau mai puțin tradiționale. Pregătirea acestora necesită
Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile