Skip to article

Feng Shui in culori - foloseste culorile gri si alb

Feng Shui in culori - foloseste culorile gri si alb
Culorile sunt printre cele mai eficiente modalitati de echilibrare a energiei cu ajutorul feng shui.

Fiecare culoare este expresia unuia dintre cele cinci elemente feng shui: Focul, Pamantul, Metalul, Apa si Lemnul. Elementele sunt folosite in arii specifice potrivit hartii energetice feng shui.

Cum spuneam si in articolele precedente , acest ghid al culorilor feng shui te va ajuta sa alegi cea mai buna combinatie de culori pentru o casa armonioasa. Continuam astazi cu elementul Metal si culorile sale: Gri si Alb.

Metalul - Claritate si precizie

Elementul feng shui Metal aduce calitatile formelor ascutite, ale preciziei, claritatii si eficientei: prezenta sa echilibrata va ajuta sa traiti o viata plina de claritate.

Metalul este elementul feng shui al vestului si nord-vestului.
Elementul Metal se poate folosi si in nordul casei sau biroului.
Culorile acestui element sunt griul si albul.

Griul

In feng shui, fiecare culoare aduce o calitate diferita a energiei. Culoarea gri este de obicei folosita in cele doua nuante comune ale sale: plictisitoare - griul intunecat fara luciu si cea sofisticata: griul nobil.

Griul este cel mai bine folosit in partea de vest (creativitate & copil), nord-vest (binecuvantare) sau nord (cariera).

Evita un gri puternic in partea de est sau sud-est a casei, deoarece ambele zone apartin elementului Lemn, iar culoarea gri, apartinand Metalului, distruge lemnul. De asemenea, trebuie evitata o cantitate prea mare de gri in dormitoare.

Un gri cald si stralucitor aduce o energie pozitiva casei, mai ales in sufragerie, intrare si birou.

Albul

Culoarea feng shui care exprima puritate si inocenta este albul. Aceasta culoare este considerata si una dintre culorile supreme ale traditiei Yogi antice.

Chiar daca este culoarea zapezii imaculate sau rochia superba a unei mirese, un alb pur fascineaza cu energia sa a inocentei si a noilor posibilitati.

Albul se poate folosi in orice zona a casei, in special pentru a contrasta cu anumite culori. Totusi, albul este recomandat in special in zonele in care Metalul este elementul dominant, cum ar fi vestul si nord-vestul casei sau biroului.

Incearca sa limitezi o tema axata numai pe alb in zonele de est si sud-est ale casei si incearca sa folosesti aceasta culoare mai mult ca suport decat ca element dominant.

Articole recomandate

Cum sa iti amenajezi eficient bucataria Cum sa iti amenajezi eficient bucataria
O bucatarie poate fi amenajata eficient indiferent de dimensiunile ei. Exista numeroase conceptii gresite privind designul bucatariei, de aceea este important sa cunosti cateva reguli esentiale pentru a amenaja un spatiu functional, care sa se potriveasca stilului tau de viata si gusturilor
Lucruri pe care oamenii fericiti le au in dormitorul lor Lucruri pe care oamenii fericiti le au in dormitorul lor
O cameră plăcută și ordonată este visul oricarei persoane. Cu toate acestea, de cele mai multe ori umplem acest spațiu foarte important al casei noastre cu lucruri de care credem că avem nevoie, dar care, în realitate, nu fac decat sa ne perturbe linistea si
Cum iti alegi jaluzelele. Ghid practic complet Cum iti alegi jaluzelele. Ghid practic complet
Dacă, odată, multe mame și bunici mergeau până la Pașcani pentru a-și alege cele mai frumoase modele de perdele și draperii de la celebra fabrică care a făcut furori încă din timpul comunismului, astăzi, eforturile lor ar putea fi
Sapte idei pentru o baie ecologica Sapte idei pentru o baie ecologica
Sa-ti transformi baia intr-o incapere ecologica este un lucru posibil si accesibil din punct de vedere financiar. Fie ca este vorba despre produsele de curatare, reciclarea apei, o cada care conserva caldura mai mult timp, robinete economice ori despre becurile folosite, orice schimbare spre un
Idei de amenajare pentru terasa casei tale Idei de amenajare pentru terasa casei tale
Vara se instaleaza usor-usor si, odata cu caldura, se accentueaza si dorinta noastra de a hoinari, de a ne lasa imbaiati de razele soarelui, de a savura, in aer liber, orele de seara alaturi de cei dragi. Terasa este locul perfect in care te poti simti bine, fie ca vorbim despre un balcon simplu