Skip to article

Feng Shui in culori - foloseste culorile negru si albastru

Feng Shui in culori - foloseste culorile negru si albastru
Culorile sunt printre cele mai eficiente modalitati de echilibrare a energiei cu ajutorul feng shui.

Fiecare culoare este expresia unuia dintre cele cinci elemente feng shui: Focul, Pamantul, Metalul, Apa si Lemnul. Elementele sunt folosite in arii specifice potrivit hartii energetice feng shui.

Cum spuneam si ieri, acest ghid al culorilor feng shui te va ajuta sa alegi cea mai buna combinatie de culori pentru o casa armonioasa. Continuam astazi cu elementul Apa si culorile sale: Negru si Albastru.

Apa - Alinare, Improspatare, belsug

Culorile acestui element vor aduce o energie proaspata de calm, alinare, puritate si pace. Apa este de asemenea si simbolul antic al belsugului.

-Apa este elementul feng shui al nordului
-Elementul apa se foloseste si in est sau sudest.
-Culorile feng shui ale apei sunt: albastul si negrul

Albastrul

Albastrul este o culoare feng shui magnifica. Variaza de la culoarea deschisa a apei dulci, pana la albastrul-verde al oceanelor si albastul-indigo. In feng shui, albastrul este asociat cu cerul senin si cu apa curata si vindecatoare.

Albastrul este folosit cel mai bine in partea de est(sanatate & familie) si sud-est (avutie & belsug) a casei sau biroului, deoarece se combina foarte bine cu elementul Lemn si culorile sale. Aceasta culoare poate fi obtinuta din vopseaua peretelui, din tablouri cu teme de albastru sau din alte decoruri.

Albastrul deschis este o obtiune excelenta pentru biroul de acasa sau pentru camera de studiu a copilului. Multe studii au aratat ca datorita acestei culori, performantele copiilor cresc fata de cei care studiaza intr-o camera vopsita cu albul tipic.

Nuantele de albastru deschis sunt culorile feng shui care ofera o expresie de armonie si blandete, in timp ce nuantele de albastrul inchis ofera o energie de calm si liniste.

Oricare ar fi prioritatile dumneavoastra feng shui, este bine sa adaugati elemente de albastru in dormitor, pentru a avea un somn mai bun, sau un ornament cu apa curgatoare in sufragerie, pentru o familie mare si agitata.

Albastrul inchis are cele mai bune efecte daca este folosit in combinatie cu alte culori in partea de sud, nord-vest si vest si solitar in nord, est si sudest. Una dintre cele mai bune combinatii de feng shui este cea de albastru cu alb.

Negrul

Culoarea negru reprezinta in feng shui energia misterioasa si sofisticata, de putere si protectie. Culoarea noptii, a apei adanci si a universului este folosita pentru a adauga putere, adancime si definire a spatiului.

In feng shui, negrul apartine elementului Apa, a directie nord si este culoarea Yin, sau feminina, energia pasiva in combinatia Yin-Yang. Se foloseste foarte bine in nord (apa), este (lemn) si in sud-est (lemn). Evitati sa combinati negrul in zona de sud (foc) si folositi-o cu moderatie in camera copilului, in bucatarie si la intrare.

Deoarece culoarea negru aduce energia de stabilitate, este bine ca in interior sa nu depaseasca nivelul ochiului (asta nu se aplica pentru reclamele publicitare sau magazine). Puteti aduce negrul in casa cu ajutorul mobilei, al ramelor de fotografii sau oglinzi.

Articole recomandate

Cum sa iti amenajezi eficient bucataria Cum sa iti amenajezi eficient bucataria
O bucatarie poate fi amenajata eficient indiferent de dimensiunile ei. Exista numeroase conceptii gresite privind designul bucatariei, de aceea este important sa cunosti cateva reguli esentiale pentru a amenaja un spatiu functional, care sa se potriveasca stilului tau de viata si gusturilor
Lucruri pe care oamenii fericiti le au in dormitorul lor Lucruri pe care oamenii fericiti le au in dormitorul lor
O cameră plăcută și ordonată este visul oricarei persoane. Cu toate acestea, de cele mai multe ori umplem acest spațiu foarte important al casei noastre cu lucruri de care credem că avem nevoie, dar care, în realitate, nu fac decat sa ne perturbe linistea si
Cum iti alegi jaluzelele. Ghid practic complet Cum iti alegi jaluzelele. Ghid practic complet
Dacă, odată, multe mame și bunici mergeau până la Pașcani pentru a-și alege cele mai frumoase modele de perdele și draperii de la celebra fabrică care a făcut furori încă din timpul comunismului, astăzi, eforturile lor ar putea fi
Sapte idei pentru o baie ecologica Sapte idei pentru o baie ecologica
Sa-ti transformi baia intr-o incapere ecologica este un lucru posibil si accesibil din punct de vedere financiar. Fie ca este vorba despre produsele de curatare, reciclarea apei, o cada care conserva caldura mai mult timp, robinete economice ori despre becurile folosite, orice schimbare spre un
Idei de amenajare pentru terasa casei tale Idei de amenajare pentru terasa casei tale
Vara se instaleaza usor-usor si, odata cu caldura, se accentueaza si dorinta noastra de a hoinari, de a ne lasa imbaiati de razele soarelui, de a savura, in aer liber, orele de seara alaturi de cei dragi. Terasa este locul perfect in care te poti simti bine, fie ca vorbim despre un balcon simplu