Skip to article

Feng Shui in culori - foloseste culorile negru si albastru

Feng Shui in culori - foloseste culorile negru si albastru
Culorile sunt printre cele mai eficiente modalitati de echilibrare a energiei cu ajutorul feng shui.

Fiecare culoare este expresia unuia dintre cele cinci elemente feng shui: Focul, Pamantul, Metalul, Apa si Lemnul. Elementele sunt folosite in arii specifice potrivit hartii energetice feng shui.

Cum spuneam si ieri, acest ghid al culorilor feng shui te va ajuta sa alegi cea mai buna combinatie de culori pentru o casa armonioasa. Continuam astazi cu elementul Apa si culorile sale: Negru si Albastru.

Apa - Alinare, Improspatare, belsug

Culorile acestui element vor aduce o energie proaspata de calm, alinare, puritate si pace. Apa este de asemenea si simbolul antic al belsugului.

-Apa este elementul feng shui al nordului
-Elementul apa se foloseste si in est sau sudest.
-Culorile feng shui ale apei sunt: albastul si negrul

Albastrul

Albastrul este o culoare feng shui magnifica. Variaza de la culoarea deschisa a apei dulci, pana la albastrul-verde al oceanelor si albastul-indigo. In feng shui, albastrul este asociat cu cerul senin si cu apa curata si vindecatoare.

Albastrul este folosit cel mai bine in partea de est(sanatate & familie) si sud-est (avutie & belsug) a casei sau biroului, deoarece se combina foarte bine cu elementul Lemn si culorile sale. Aceasta culoare poate fi obtinuta din vopseaua peretelui, din tablouri cu teme de albastru sau din alte decoruri.

Albastrul deschis este o obtiune excelenta pentru biroul de acasa sau pentru camera de studiu a copilului. Multe studii au aratat ca datorita acestei culori, performantele copiilor cresc fata de cei care studiaza intr-o camera vopsita cu albul tipic.

Nuantele de albastru deschis sunt culorile feng shui care ofera o expresie de armonie si blandete, in timp ce nuantele de albastrul inchis ofera o energie de calm si liniste.

Oricare ar fi prioritatile dumneavoastra feng shui, este bine sa adaugati elemente de albastru in dormitor, pentru a avea un somn mai bun, sau un ornament cu apa curgatoare in sufragerie, pentru o familie mare si agitata.

Albastrul inchis are cele mai bune efecte daca este folosit in combinatie cu alte culori in partea de sud, nord-vest si vest si solitar in nord, est si sudest. Una dintre cele mai bune combinatii de feng shui este cea de albastru cu alb.

Negrul

Culoarea negru reprezinta in feng shui energia misterioasa si sofisticata, de putere si protectie. Culoarea noptii, a apei adanci si a universului este folosita pentru a adauga putere, adancime si definire a spatiului.

In feng shui, negrul apartine elementului Apa, a directie nord si este culoarea Yin, sau feminina, energia pasiva in combinatia Yin-Yang. Se foloseste foarte bine in nord (apa), este (lemn) si in sud-est (lemn). Evitati sa combinati negrul in zona de sud (foc) si folositi-o cu moderatie in camera copilului, in bucatarie si la intrare.

Deoarece culoarea negru aduce energia de stabilitate, este bine ca in interior sa nu depaseasca nivelul ochiului (asta nu se aplica pentru reclamele publicitare sau magazine). Puteti aduce negrul in casa cu ajutorul mobilei, al ramelor de fotografii sau oglinzi.

Articole recomandate

5 sfaturi pentru utilizarea aparatului de cafea ca un profesionist la dvs. acasa 5 sfaturi pentru utilizarea aparatului de cafea ca un profesionist la dvs. acasa
90% dintre cei dependenți de tehnologie, programare și jocuri video sunt, de asemenea, dependenți de altceva: cafeaua. Această băutură minunată ne însoțește de dimineața devreme înainte să începem munca, până în
Asorteaza-ti casa cu toamna. Cum sa-ti transformi locuinta intr-un cuibusor confortabil Asorteaza-ti casa cu toamna. Cum sa-ti transformi locuinta intr-un cuibusor confortabil
Zilele de toamna au un farmec aparte, iar atunci cand nu poti iesi sa te bucuri de culorile si aromele ei deosebite, confortul casei tale este cel mai important pentru ca atmosfera lor sa nu fie apasatoare si lipsita de acea senzatie de bine si comod. Toamna s-a instalat cu arme si bagaje, zilele
Plantele si florile rezistente la intuneric Plantele si florile rezistente la intuneric
Cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată dacă există flori care să reziste și să se dezvolte fără a avea nevoie de lumină, întrucât îți dorești să așezi florile în diferite părți
Declutter de toamna: cum sa faci din curatenie un proces creativ Declutter de toamna: cum sa faci din curatenie un proces creativ
Toamna este sezonul în care ne punem din nou organizarea pe primul plan - după o vară caniculară în care ne-am reîncărcat bateriile, toamna reîncepem să ne focusăm asupra vieților noastre și a ordinii din ele. Nu doar agenda ne este mai
Cum sa prepari cele mai bune si simple retete dulci, cu Thermomix? Cum sa prepari cele mai bune si simple retete dulci, cu Thermomix?
Dacă ți-ai propus să investești într-o ustensilă nouă de gătit, pe care o poți utiliza în mod diferit la zeci de preparate dulci, sărate, cremoase sau crocante, Thermomix va fi alegerea cea mai potrivită. Pe lângă faptul că