Skip to article

Feng shui la birou

Feng shui la birou
Daca exista reguli feng shui pentru toate camerele casei de ce nu ar exista unele si pentru amenajarea biroului?

Iata cateva sfaturi pentru optimizarea fluxului energetic la locul de munca.


Biroul

Nu va asezati biroul in asa fel incat sa aveti usa camerei in spatele dumneavoastra.
Nu amplasati nici fotoliul cu spatele la fereastra decat daca deschiderea acesteia da spre un munte sau deal sau spre un edificiu masiv. In acest caz sunteti protejat de un element solid in spatele dumneavoastra.

Daca trebuie sa impartiti biroul cu altcineva evitati ca mesele de lucru sa fie amplasate fata in fata. Aceasta dispunere poate crea stari conflictuale.


Dulapurile

Evitati sa plasati dulapurile metalice in spatele dumneavoastra deoarece exista riscul ca muchiile lor sa trimita sageti de energie negativa.


Aranjamente decorative si plante


Feng shui la birou

Atentie la ce asezati pe birou. Evitati ca obiectele ascutite (foarfece, cutite) sa fie orientate cu varful spre dumneavoastra.

O planta mica, un buchet de flori sau cateva cristale vor favoriza o buna circulatie a chiu-lui.

Toate plantele contribuie la circulatia energiei(cu conditia sa fie sanatoase)

Pentru tapiterii, covoare si tapet alegeti culorile verde si maro. Puteti accentua energia adaugand cateva elemente legate de simbolistica apei.

Buchetele de flori uscate, potpuriurile si conurile de pin nu influenteaza cu adevarta din punctual de vedere al feng shui-ului. Ceea ce poate avea o influenta sigura asupra unei bune circulatii a chi-ului este forma sau culoarea acestora.

Aranjamentele decorative cu scoici, pietrele rotunde sau apa proaspata, sunt de tip yin si cu siguranta pot contribui la echilibrarea energiei.

Evitati dezordinea

Evitati sa ingramaditi in spatiul de lucru mormane de carti, dosare sau facturi imprastiate. Claritatea gandirii dumneavoastra este influentata de ordinea pe care o mentineti la locul de munca.


Pentru a avea mai multa influenta in timpul reuniunilor asezati-va in fata usii salii respective. Aceasta pozitie va va permite sa constientizati mai usor dinamica ce anima grupul.

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o