Skip to article

Sfaturi de design pentru o gradina Feng Shui

Sfaturi de design pentru o gradina Feng Shui
O gradina frumoasa si aerisita te poate deconecta mai mult decat o poate face orice plimbare.

Insa sunt cateva lucruri de care e bine sa tii cont pentru a-ti crea gradina perfecta Feng Shui, in armonie deplina cu energia universala.

-Pastreaza gradina curata intotdeauna. Strange orice frunza sau floare cazuta care poate perturba armonia gradinii tale.

-Asigura-te ca ai in gradina ta toate elementele Feng Shui: pietre naturale pentru borduri, o sursa de apa curgatoare, lemn la bancute, gard sau alt mobilier de gradina.

-Formele rotunjite sunt in armonie cu regulile Feng Shui. Indiferent ca este vorba de o fantana rotunda, de un rond de muschi oval sau de lapmadare rotunde care ofera un iluminat discret seara, formele rotunde asigura libera circulatie a energiei pozitive.

-Coloristica gradinii Feng Shui este determinanta. Culorile puternice sunt un atu important, mai ales in cazul plantelor armonizate celor 5 elemente Feng Shui: plante in armonie cu lemnul (anthurium), plante in armonie cu focul (floarea-soarelui, margareta), plante in armonie cu pamantul (clematitele), plante in armonie cu metalul (iarba grasa), plante in armonie cu apa (ochiul-boului).

-Statuetele reprezinta un simbol al gradinii Feng Shui. Cu conditia ca acestea sa fie de mici dimensiuni si plasate in extremitatile gradinii. Ele pot fi din piatra, teracota sau metal.

-Rosul este asociat cu vitalitatea si prospetimea. Galbenul cu puterea vindecatoare a soarelui. Rozul cu profunzimea sentimentelor si violetul cu norocul si misterul. La fel ca si culoarea, mirosul sporeste frumusetea unei gradini Feng Shui. Cel delicat, placut, al florilor curgatoare, sau cel patrunzator, fascinant, al trandafirilor cataratori.

-Nu uita de lumina in gradina ta Feng Shui. Plaseaza sursele de iluminat in partea sudica daca vrei relatii armonioase cu cei din jurul tau.

-Nu plasa trandafirii la intrarea in gradina, deoarece spinii acestora blocheaza energia pozitiva. La fel si in cazul arborilor cu frunzisul in forma de tepi, cum este pinul sau bradul. Alege plante cataratoare delicate, in culori pastel.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un