Skip to article

Simbolistica fantanii in arta Feng Shui

Simbolistica fantanii in arta Feng Shui
Peste tot in arta Feng Shui apare simbolul apei curgatoare, cu rol de atragere a energiilor pozitive si de aducere a prosperitatii.

Activand energia "chi" si regland starile energetice dezechilibrate, apa pastreaza umiditatea in incaperea in care este amplasata, armonizand intregul sistem. Simbolul cel mai utilizat de arta chineza ca reprezentare a apei este fantana.

Conducator ideal al energiei, apa hraneste si da nastere. Poate lua orice forma, poate alina (susurul unui izvor) sau poate pedepsi (uraganul). Serpuitoare si firava in aparenta, ea are puterea de a eroda chiar si cea mai tare piatra.

De aceea Feng Shui a ales acest simbol pentru motivatia absolutului. Invatare, comunicare, cunoastere, intelepciune si calatorie.

Postarea unei fantani miniaturale in camera de lectura are influente notabile asupra psihicului, prin calmarea nervoasa, echilibrarea energetica si eliberarea de stres.

Observam adesea in salile de sedinte sau conferinte asemenea fantani miniaturale. Excelente alegeri, se pare, deoarece calmeaza spiritele incinse si predispun la conciliere si negocieri.

De regula, o fantana Fenh Sgui trebuie construita in asa fel incat sa imbine corect cele doua energii fundamentale, Yin si Yang. Yang simbolizat de apa curgatoare, de jetul de apa al fantanii, Yin simbolizat de apa statica, acumulata in recipientul de stocare al fantanii.

Ca reguli de amplasare a fantanii Feng Shui in casa, specialistii au o singura regula: niciodata nu amplasa fantana langa o oglinda, pentru ca risti ca energiile sa se perturbe iremediabil.

Simbolistica fantanii in arta Feng Shui

Articole recomandate

Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice
Amenajarea in stil rustic aduce in orice living confort si caldura, dar si o atmosfera extrem de primitoare. Acesta este specific cabanelor sau caselor de vacanta de la munte, fiind definit de mai multe elemente specifice. Insa, un lucru este sigur, un living amenajat in stil rustic nu se demodeaza
Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa
Orice femeie poate deveni mama, dar atunci cand iti doresti o familie numeroasa, prioritatile tale se schimba si trebuie sa te adaptezi unui stil de viata complet diferit. Nu doar cresterea copiilor, cat si rutina si felul in care iti gestionezi timpul vor juca un rol important in viata ta. O
Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta
Vrei să schimbi perdelele din casa ta? Ține cont că acestea nu sunt doar un element decorativ, ci vă ajută și să vă îmbunătățiți confortul casei. Perdelele sunt un element care trebuie ales cu mare grijă la decorarea casei
Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti
Dacă te gândești să îți cumperi o garsonieră, cu siguranță îți dorești să știi mai multe și despre costurile asociate întreținerii acesteia. O locuință de o cameră te poate ajuta să faci
Ce vas de copt este potrivit pentru tine: metal, sticla sau ceramica? Ce vas de copt este potrivit pentru tine: metal, sticla sau ceramica?
Vrei sa faci briose? Paine? O placinta cu carne? Vei avea nevoie de vase pentru copt , dar nu orice tip de vase. Trebuie sa alegi intelept tipul de vas ideal pentru copt, pentru ca o alegere gresita s-ar putea sa iti strice mancarea. Afla astfel, care sunt diferentele dintre coacerea in vasul de