Skip to article

Simbolistica fantanii in arta Feng Shui

Simbolistica fantanii in arta Feng Shui
Peste tot in arta Feng Shui apare simbolul apei curgatoare, cu rol de atragere a energiilor pozitive si de aducere a prosperitatii.

Activand energia "chi" si regland starile energetice dezechilibrate, apa pastreaza umiditatea in incaperea in care este amplasata, armonizand intregul sistem. Simbolul cel mai utilizat de arta chineza ca reprezentare a apei este fantana.

Conducator ideal al energiei, apa hraneste si da nastere. Poate lua orice forma, poate alina (susurul unui izvor) sau poate pedepsi (uraganul). Serpuitoare si firava in aparenta, ea are puterea de a eroda chiar si cea mai tare piatra.

De aceea Feng Shui a ales acest simbol pentru motivatia absolutului. Invatare, comunicare, cunoastere, intelepciune si calatorie.

Postarea unei fantani miniaturale in camera de lectura are influente notabile asupra psihicului, prin calmarea nervoasa, echilibrarea energetica si eliberarea de stres.

Observam adesea in salile de sedinte sau conferinte asemenea fantani miniaturale. Excelente alegeri, se pare, deoarece calmeaza spiritele incinse si predispun la conciliere si negocieri.

De regula, o fantana Fenh Sgui trebuie construita in asa fel incat sa imbine corect cele doua energii fundamentale, Yin si Yang. Yang simbolizat de apa curgatoare, de jetul de apa al fantanii, Yin simbolizat de apa statica, acumulata in recipientul de stocare al fantanii.

Ca reguli de amplasare a fantanii Feng Shui in casa, specialistii au o singura regula: niciodata nu amplasa fantana langa o oglinda, pentru ca risti ca energiile sa se perturbe iremediabil.

Simbolistica fantanii in arta Feng Shui

Articole recomandate

Cum sa iti amenajezi eficient bucataria Cum sa iti amenajezi eficient bucataria
O bucatarie poate fi amenajata eficient indiferent de dimensiunile ei. Exista numeroase conceptii gresite privind designul bucatariei, de aceea este important sa cunosti cateva reguli esentiale pentru a amenaja un spatiu functional, care sa se potriveasca stilului tau de viata si gusturilor
Lucruri pe care oamenii fericiti le au in dormitorul lor Lucruri pe care oamenii fericiti le au in dormitorul lor
O cameră plăcută și ordonată este visul oricarei persoane. Cu toate acestea, de cele mai multe ori umplem acest spațiu foarte important al casei noastre cu lucruri de care credem că avem nevoie, dar care, în realitate, nu fac decat sa ne perturbe linistea si
Cum iti alegi jaluzelele. Ghid practic complet Cum iti alegi jaluzelele. Ghid practic complet
Dacă, odată, multe mame și bunici mergeau până la Pașcani pentru a-și alege cele mai frumoase modele de perdele și draperii de la celebra fabrică care a făcut furori încă din timpul comunismului, astăzi, eforturile lor ar putea fi
Sapte idei pentru o baie ecologica Sapte idei pentru o baie ecologica
Sa-ti transformi baia intr-o incapere ecologica este un lucru posibil si accesibil din punct de vedere financiar. Fie ca este vorba despre produsele de curatare, reciclarea apei, o cada care conserva caldura mai mult timp, robinete economice ori despre becurile folosite, orice schimbare spre un
Idei de amenajare pentru terasa casei tale Idei de amenajare pentru terasa casei tale
Vara se instaleaza usor-usor si, odata cu caldura, se accentueaza si dorinta noastra de a hoinari, de a ne lasa imbaiati de razele soarelui, de a savura, in aer liber, orele de seara alaturi de cei dragi. Terasa este locul perfect in care te poti simti bine, fie ca vorbim despre un balcon simplu