Skip to article

Trucuri feng-shui pentru baie si bucatarie

Trucuri feng-shui pentru baie si bucatarie
Conform regulilor feng-shui, baia si bucataria trebuie sa respecte anumite reguli si norme in ceea ce priveste mobilarea si decorarea.

Spre exemplu, se recomanda ca vasul de toaleta sa fie fie intotdeauna acoperit, in timp ce in bucatarie, aragazul trebuie sa fie pozitionat in centru, pentru o viata cat mai armonioasa.Reguli feng-shui pentru bucatarie


Conform normelor feng shui, aranjarea bucatariei este esentiala pentru o viata de suces. In cadrul acesteia, aragazul are o importanta foarte mare - acesta reprezinta inima bucatariei, iar plasat corect, aragazul va aduce cu siguranta armonie in familie, noroc si prosperitate. Pozitioneaza aragazul in centrul incaperii, astfel incat atunci cand gatesti sa poti sa vezi per ansamblu toata bucataria. Daca ai o bucatarie mica si nu poti aseza aragazul in centru, nu iti ramane decat sa il asezi la mijlocul unui perete, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa modifici mobilierul pentru a incadra aceasta piesa.

In acelasi timp, evita sa asezi aragazul langa frigider. Aragazul este un element de foc si trebuie pozitionat la o distanta de cel putin un metru de frigider. Altfel, se poate creea un conflict energetic intre cele doua elemente, iar lucrurile nu vor fi in favoarea ta.

Reguli feng-shui pentru baie

Una dintre regulile feng-shui pentru baie este ca aceasta sa nu se afle in apropierea usii de acces in locuinta sau langa bucatarie pentru ca astfel sunt atrase energiile negative. In plus, nu sunt respectate intocmai regulile de igiena atunci cand baia si bucataria sunt foarte apropiate.

Daca totusi baia este in apropierea usii de la intrare, monteaza o oglinda in fata usii de la baie pentru a bloca circulatia fluxului negativ.

O alta regula feng-shui din baie este ca vasul de toaleta sa fie montat separat de cada/cabina de dus si chiuveta. Acest sfat provine din faptul ca chiuveta si cada sunt locuri de curatire si nu ar trebui sa stea langa vasul de toaleta. Daca totusi constructia baii este de asa natura incat acestea sunt asezate in linie, nu iti ramane decat sa mentii vasul de toaleta acoperit cu un capac.

Este recomandat sa lasi capacul jos inainte de a trage apa pentru a impiedica energiile pozitive sa se piarda in acelasi timp cu apa. In plus, este mult mai igienic sa acoperi vasul pentru a impiedica picaturile de apa sa sara pe gresie, faianta, sapun sau chiar periuta de dinti.

O regula foarte importanta, atat pentru baie, cat si pentru bucatarie, este sa te asiguri intotdeauna ca robinetii si tevile nu picura. Daca acest lucru se intampla, asigura-te ca ceri ajutorul unui instalator in cel mai scurt timp. Orice lichid in surplus aduce ghinion, mai ales in ceea ce priveste banii.

Un alt sfat de decorare feng-shui pentru baie este sa achizitionezi covorasul, capacul pentru vasul de toaleta, prosoapele si perdeaua de dus in nuante cat mai aproape de natura. Poti opta pentru verde, maron, caramiziu etc.

Ca reguli generale, se recomanda sa mentii un spatiu generos intre elemente distincte, cum ar fi intre cele de foc (aragaz, plita etc.) si elemente de apa (precum masina de spalat, frigiderul, chiuveta etc.) Cel mai bine este sa separi aceste obiecte cu ajutoru unor obiecte de lemn.

Autor: Corina Petrea

Articole recomandate

Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile
Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat! Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat!
Ori de câte ori vorbim despre băi, mintea ne fuge în mod automat la aspectele funcționale ale acesteia, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat, aceasta era menirea lor. În prezent însă, am putea spune câ baia și-a