Cele mai frumoase plante de interior pe care sa le ai in 2013

Cele mai frumoase plante de interior pe care sa le ai in 2013
  calendar_month        
Te gandesti sa-ti imbogatesti colectia de plante de interior cu unele noi, dar toate ti se par frumoase si nu stii pe care sa le alegi?

Atunci ai nimerit foarte bine, pentru ca avem cateva idei care ar putea sa te ajute in alegerea minunatelor plante de interior.

Mici, mari, decorative prin frunze sau decorative prin flori, plantele sunt ornamente vii care pot improspata aspectul oricarei incaperi.

Sa nu mai spunem ca purifica aerul si au puterea de a-ti conferi o stare de bine.

Asadar, iata cateva plante de interior pe care specialistii ti le recomanda in 2013.

76561.jpg


1. Plantele aerofite
Anul acesta, tendintele in ceea ce priveste plantele de interior arata ca la mare cautare sunt plantele aerofite, adica mici specii de plante care traiesc cu aer. Sunt ideale pentru crearea unui decor modern intr-o locuinta, deoarece sunt foarte versatile.

Pentru a intelege mai bine despre ce vorbim aici, iti spunem ca plantele aerofite (aeriene) au radacini si frunze, dar nu au nevoie de sol pentru a creste. Ele isi iau nutrientii din particulele de praf din aer, iar apa o iau din umezeala prezenta in aer. Astfel, nu iti dau batai de cap si nu te obliga sa le ingrijesti in fiecare zi.

Din cand in cand, mai exact macar o data pe saptamana, trebuie sa le scufunzi in apa, pentru a le ajuta sa se hidrateze in cazul in care aerul din camera este prea uscat.

Plantele aerofite pot fi asezate pe farfurioare decorative, in vaze transparente, in pahare transparente sau direct pe piesele de mobilier. Practic, se descurca bine oriunde le asezi. Trebuie doar sa te asiguri ca au lumina naturala. Inedite, surprinzatoare, frumoase, plantele aerofite arata minunat in orice casa. Cea mai cunoscuta specie de plante aerofite este Tillandsia.76563.jpg


2. Gerbere
Gerberele sunt folosite adesea pentru crearea unor buchete de flori elegante, dar sa stii ca anul acesta ar trebui sa-ti cumperi gerbere la ghiveci.

Nu sunt plante pretentioase, dar iti bucura ochii in fiecare zi prin coloritul lor intens.51438.jpg


3. Lucky bamboo
Daca nu ai un bambus norocos in casa, acum este momentul sa-ti achizitionezi unul. Despre aceasta planta se spune ca este aducatoare de noroc si atrage energii pozitive.

Unde mai pui ca nu are nevoie de o ingrijire exagerata si nici de sol. Asaza-l intr-o vaza transparenta plina cu pietricele albe si asigura-te ca are intotdeauna apa.

Nu va trece mult timp si frunzele vor creste unele dupa altele.76560.jpg


4. Azalee
Azaleele sunt plante de interior deosebite. Inflorescentele colorate in nuante de roz, alb si rosu inveselesc camera si decoreaza spatiul asa cum doar ele ar putea sa o faca.

Elegantele azalee nu sunt foarte pretentioase, insa trebuie sa le cureti atunci cand se usuca florile, trebuie sa le uzi cu regularitate si sa le amplasezi intr-un loc in care pot capta lumina soarelui.76562.jpg


5. Bonsai
Bonsaiul este un copac in miniatura, iar aspectul sau versatil i-a adus renumele de "cea mai artistica planta din lume".Bonsaii se intretin foarte usor, mai ales daca te obisnuiesti cu cerintele lor: lumina naturala, udari constante si taieri ale ramurilor pentru a da forma dorita copacelului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura 21
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Irma Neagra
Shop Ele.rochevron_right