5 sfaturi despre cum sa intretii mobilierul din locuinta ta

5 sfaturi despre cum sa intretii mobilierul din locuinta ta
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Interiorul proprietății conține investiții semnificative, iar îngrijirea sa poate asigura durabilitatea, confortul și esteticul. De asemenea, măsurile de protecție ajută la siguranța noastră (astfel că o locuință neîngrijită poate dăuna sănătății) și la eficiența energetică (care poate reduce costurile).

Mobilierul are nevoie de curățare și îngrijire regulată pentru putea preveni deteriorarea lui. În funcție de materialul din care este făcut, fiecare articol are o rutină diferită. Dacă nu aplici metodele și produsele potrivite, riști să îi strici suprafețele.

Iată 5 sfaturi utile care te pot ajuta să întreții mobilierul casei tale.

Curăță în detaliu mobila din lemn

Pe lângă ștergerea prafului în mod regulat, mobila din lemn are nevoie și de o curățare mai în profunzime. Așadar, ai nevoie de trei cârpe: una umedă, pe care o înmoi într-un detergent de vase și să ștergi cu ea exteriorul mobilierului, interiorul sertarelor și mânerele, una doar puțin umezită cu apă, pentru a putea clăti, și un ștergar uscat, pentru a elimina excesul de umiditate din mobilă. Pentru a-i oferi strălucire și a preveni uzura, după curățare, lustruiește-l cu produse special concepute pentru mobilierul din lemn. Evită amoniacul, atunci când alegi produsele de curățare și lustruire.

Menține un nivelul optim de umiditate în locuință

Nivelul optim de umiditate privind aerul interior este benefic pentru protejarea obiectelor din locuință. În sezonul cald, din cauza aerului condiționat folosit în exces, aerul din încăpere devine mult prea uscat, iar acest lucru poate afecta mobilierul casei. Printre efectele negative se numără: uscarea și deteriorarea lemnului (acesta mucegăiește de la prea multă umiditate, iar în condiții aride își pierde din strălucire), dezlipirea furnirului și coroziunea părților metalice ale mobilei.

Pentru a preveni aceste inconveniențe, optează pentru achiziționarea unui umidificator de aer, care te poate ajuta să menții nivelul optim de umiditate din încăperi și este benefic în protejarea mobilierului din casă, mai ales în sezonul uscat.

În ceea ce privește dulapurile din bucătărie, atunci când poziționezi aparatele electrice, precum sunt fierbătorul și aparatul de cafea, nu le așeza sub acestea. Aburul pe care îl provoacă poate deteriora lemnul. Plasează-le pe blatul de la bucătărie, într-o zonă favorabilă, sau pe masă.

Ia în calcul anumite măsuri de precauție

Deși mobila din casă trebuie curățată periodic, anumite măsuri de precauție pot ajuta în prevenirea petelor și, în același timp, îți pot ușura munca. Așadar, folosește suporturi pentru pahare, mai ales atunci când paharul sau cana are un lichid fierbinte în interior. Acestea, într-adevăr, pot acumula mai mult praf, dar este esențial să prioritizezi evitarea petelor.O altă măsură de precauție este utilizarea unei fețe de masă, în special dacă aceasta este din lemn. Pe această cale, o poți proteja împotriva zgârieturilor, diverselor pete și uzurii, suprafața mesei putându-se deteriora ușor la expunerea factorilor externi.

Îngrijirea tapițeriei este esențială

Dacă în locuință ai o mobilă tapițată, pentru a o putea întreține, întoarce pernele în mod periodic. Această metodă previne apariția denivelărilor (care se pot forma în zonele unde este cel mai des utilizată), îmbunătățește durabilitatea (care reduce riscul de a se uza și degrada) și ajută în obținerea unei atmosfere aerisite (reducând particulele de praf care îți poate afecta sănătatea).

Fii atent la curățarea mobilierului din sticlă

În ceea ce privește curățarea mobilierului din sticlă, nu utiliza apa de la robinet, deoarece este dură și conține reziduuri minerale ce o pot păta, în loc să o curețe. Optează, în schimb, pentru folosirea apei distilate, care ajută la prevenirea depunerilor de calcar, menține strălucirea și protejează împotriva deteriorării.

Îngrijirea mobilierului din locuința ta reprezintă o activitate indispensabilă. Bunurile trebuie curățate și protejate dacă ne dorim să reziste mai mult timp. Aplică sfaturile utile din acest articol, care te pot ajuta să întreții mobilierul din interiorul locuinței tale în mod eficient.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Pasiunea este o arta
  • person

    "pentru unii mai mult decat o simpla pasiune..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right