Palmierul Areca este o planta indragita de multa lume si care impodobeste cu delicatete multe locuinte.
De unde vine Areca?
Areca este un palmier in forma de tufa, ce formeaza numerosi lastari la baza. Avand ca denumire populara "palmierul chinezesc", el nu provine totusi din China, cum s-ar putea crede, ci tocmai din Madagascar, unde, in mediul sau natural, poate atinge si inaltimi de 7 metri.
Cum se intretine Areca?
Palmierul are pretentii legate in special de aerul in care traieste, mai exact de umiditatea din aer si de temperatura ambientala.
Daca detii un palmier Areca, fereste-te sa il tii aproape de surse de curenti reci si ai grija ca temperatura din camera in care acesta sta sa nu scada sub 13 grade pe timpul iernii.
Are nevoie de lumina, destul de multa, insa nu direct pe frunzele sale, ci lumina indirecta, printr-un geam. Se poate tine si afara, insa numai dimineata si seara, in nici un caz la orele amiezii.
Solul in care un palmier Areca se simte cel mai bine este format din pamant obisnuit de gradina, amestecat cu muschi sphagnum, care ii confera un PH usor acid.
Frunzele sale sunt spectaculoase nu numai prin marime, ci si prin coloritul puternic, care se intretine insa obligatoriu prin pulverizari repetate cu apa si adaos suplimentar de ingrasamant lichid imbogatit cu potasiu.
Atentie sporita la solul din ghiveci, este absolut necesar ca el sa asigure un bun drenaj plantei, deoarece apa in exces mentinuta la radacini le distruge imediat.
Cum se inmulteste Areca?
Odata ce a crescut foarte stufos, palmierul Areca se poate diviza, obtinandu-se mai multe plante separate. Grija mare la divizare, tufele fiind predispuse la rupere. Multe persoane prefera insa sa nu separe tufele, deoarece arata mult mai spectaculoase impreuna.
