Skip to article

Cinci flori pentru jardiniera ta

Cinci flori pentru jardiniera ta
A venit primavara, pomii si gradinile se umplu de flori. Este momentul potrivit pentru a semana florile in jardiniera. Am selectat cinci flori ale caror seminte sunt usor de gasit in comert, care se planteaza luna aceasta, sunt usor de ingrijit si de ale caror flori va puteti bucura timp de mai multe luni.

Gazania
Este o planta cu o inaltime de 15-20 cm, care prefera locurile insorite si cu umiditate scazuta. Se poate cultiva in orice fel de sol si suporta seceta. Infloreste din iunie pana in octombrie. Este o planta decorativa, cu frunze verde inchis si flori asemanatoare margaretelor, cu un diamentru de aproximativ 6 cm si colorate in alb, crem, galben, roz, portocaliu sau rosu.

Florile de piatra
Au o inaltime de aproximativ 15 cm, prefera locurile insorite si solurile sarace. Infloresc din iunie pana in octombrie. Florile sunt mari, frumoase, in diverse nuante de alb, galben, roz, lila, oranj si rosu.

Cinci flori pentru jardiniera ta

Lobelia
Este o planta anuala, cu o inaltime de 10 cm, care are nevoie de pamant bun de gradina si sa fie udata regulat. Iubeste locurile insorite. Infloreste din iunie pana in octombrie. Florile sunt mici si seamana cu niste fluturasi. Exista varietati albe, albastru deschis sau inchis, violet, lila, roz, rosu.

Garoafele chinezesti
Au o inaltime de 40 cm si se pot cultiva pe orice tip de sol. Sunt plante nepretentioase care infloresc din iunie pana in august. Florile sunt vesele si au culori puternice.

Regina noptii
Este o planta anuala, cu inaltimea de 30-50 cm. Prefera locurile insorite, cu o umiditate medie. Infloreste din iunie pana in septembrie. Florile cu un aspect de mici trompete albe sau colorate, au un parfum deosebit care se face simtit seara si in zilele noroase.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un