Skip to article

Frumoasele iernii

Frumoasele iernii
Vara ne-mpresoara florile. Iarna este sezonul celor decorative prin frunze. Si totusi sunt cateva care ne farmeca prin bogatia lor de flori acum, in plina iarna: Poinsetia (Euphorbia pulcherrima sau Steaua de Craciun), ciclamen si nertera (baca de coral sau planta cu bomboane).

Pentru ca despre Poinsetia s-a scris nu de mult, am sa le prezint pe celelelte doua.

Frumoasele iernii

Ciclamele infloresc din noiembrie pana in martie. Traiesc si infloresc 3-4 ani, daca sunt pastrate intr-un loc uscat si aerisit.

La sfarsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie se formeaza bobocii, daca au lumina buna (fara expunere directa la soare). In aceasta perioada pamantul trebuie mentinut permenent umed (se pune apa in farfurioara si dupa o jumatate de ora se scurge surplusul de apa).

Primavara, cand floile au trecut, ghiveciul se muta la umbra. Din acest moment incepe se scada activitatea vegetala si intra in repaus in perioada de vara. Se scoate tuberculul din pamant, se curata si se pastreaza in nisip uscat, pana in august cand se replanteaza doar pe jumatate in pamant.

Au nevoie de o temperatura de 13-15 gr C. In perioada de inflorire se fertilizeaza cu ingrasamant pentru plante cu flori.

Se poate inmulti primavara prin divizarea bulbului astfel incat fiecare portiune taiata sa aiba cel putin cativa muguri. Partea taiata se pudreaza cu carbune de lemn, pentru a impiedica putrezirea. Se planteaza fiecare separat, in ghivece, tinandu-se la racoare. In iunie, cand planta are cca 10-15 cm se muta in ghiveci definitiv.


Frumoasele iernii

Baca de coral (Nertera granadensis) are aspect de tufa - fiind de fapt o perna de muschi presarata cu "bomboane" portocalii, de marimea unui bob de mazare, care stralucesc din toamna pana la sfarsitul iernii. Si ei ii place lumina indirecta.

In timpul iernii se uda la 4-5 zile in perioada de vegetatie, lasand pamantul sa se usuce putin intre doua udari, iar temperatura necesara este de 12 gr C.

Se inmulteste prin seminte care se seamana in luna martie, la o temperatura de 15 grade. Vara se scoate afara pentru o mai buna fecundare a florilor. In felul acesta va avea mai multe "bomboane".

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o