Skip to article

Gradina de ciocolata

Gradina de ciocolata
In gradina ta poti face o lume de ciocolata. Si nu este vorba de plantele in culori ciocolatii sau au plantele cu cuvantul ciocolata in denumire ca Chocolate Ruffles sau Heuchera (frunzis maro), Chocolate Soldier sau columbinele (flori maronii, Chocolate Chip sau ajuga (frunzele tinere sunt maronii). Este vorba de mirosul pe care l-ai putea simti cand te plimbi prin gradina.

Din pacate daca aroma lor te va face sa-ti fie foame va trebui sa ai cu tine un baton de ciocolata, intrucat aceste plante nu sunt comestibile. Doar doua din specia geranium si menta sunt bune de mancat si au gust modest de ciocolata.

Floarea de ciocolata (Berlandiera lyrata)

Aroma de ciocolata care vine de la aceste margarete cu ochii caprui se simte cel mai bine dimineata. Acestei flori salbatice ii merge bine si cu apa putina. Are o durata scurta de viata dar rasare singura.

Geranium de menta si ciocolata (Pelargonium tomentosum "Chocolate Mint")

Specia geranium are multe arome: mar, ananas, portocala. Era de asteptat sa se gaseasca si o specia cu miros de ciocolata. Frunzele, si nu florile poarta aceasta aroma.Gradina de ciocolataMenta de ciocolata (Mentha x piperita "Chocolate Mint")

Aceasta planta are noua parti menta si o parte ciocolata. Ca si celelalte plante din aceasta specia mirosul de menta de raspandeste mult mai ales prin rizomi (tulpina subterana). Menta tolereaza aproape orice sol dar intr-unul umed si bogat veti observa o crestere mai rapida.

Cosmos de ciocolata (Cosmos atrosanguineus)

Florile catifelate in nunate negre-maronii dau o aroma de ciocolata din vara pana-n toamna. Aceasta planta are nevoie de mult soare si de un pamant bine irigat cu multa umezeala. Toamna planta trebuie ingrijita precum o dalie. Bucurati-va de miros dar nu incercati sa ingerati planta, intrucat este toxica.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un