Skip to article

Limbajul ascuns al florilor - Partea a II-a

Limbajul ascuns al florilor - Partea a II-a
Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat un buchet de flori pentru impresionarea iubitei... cu conditia sa stapanesti limbajul florilor!

Pentru a nu gresi mesajul si a risca o disputa, iata un mic curs!

Citeste aici Partea I a articolului!

Mirtul

Este planta zeitei Venus, simbol al iubirii si al dorintei. Alba precum virginitatea, legata de lumea mortilor atunci cand face aluzie la coroana de spini.

Narcisa

Inainte de a fi preschimbat in floare, Narcis era un tanar indragostit nebuneste de el insusi si de imaginea sa in apa. De altfel, narcisa creste intotdeauna aproape de apa. Ea este simbol al iubirii de sine si al egoismului.

Macul

Este atributul lui Ceres, zeita fertilitatii, si al lui Venus, zeita iubirii. Macul este simbolul somnului si al apatiei.

Limbajul ascuns al florilor - Partea a II-a

Floarea-soarelui

Datorita coroanei sale impunatoare, aceasta planta campeneasca simbolizeaza orgoliul.

Trimite o felicitare Floarea-soarelui !

Panseluta

Un barbat care ofera panselute este fie melancolic, fie un ex, fie ambele! Simbol al amintirii si al meditatiei, panseluta este prin excelenta floarea Pasiunii lui Hristos, fiind deci un simbol al suferintei. Petalele sale sunt asociate cu amintirea unei fiinte dragi, de unde si numele sau (panseluta vine din franceza: pensee = gand). Atunci cand e alba, panseluta inseamna "Nu ma uita" sau "Ma gandesc la tine cu respect", si cand e albastra inseamna "Am incerdere in dragostea noastra".

Trimite o felicitare Panseluta !


Trandafirul

In Iliada, el este simbolul iubirii si al mortii. Atributul lui Venus la origine, apoi al iubirii universale al Fecioarei Maria, trandafirul reprezinta sentimentele de nestapanit. Trandafirul rosu simbolizeaza pasiunea, sacrificiul si iubirea divina salvatoare. Cel alb e simbolul puritatii si iubirii. Cate promisiuni frumoase intr-un singur buchet!

Trimite o felicitare Trandafir !Laleaua

Simbol al vanitatii moderne si al curiozitatii, laleaua poate insemna un sentiment frivol, dar vesel. Ea este uneori simbolul crestinitatii, rosie simbolizeaza iubirea, iar neagra sacrificiul.

Violeta

Grecii din Antichitate purtau coronite din violete, romanii faceau din ele vin si ghirlande. Mica si fragila, aceasta floare reprezinta timiditatea sentimentelor. Parfumul ei are puteri afrodisiace.

Articole recomandate

Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un
Decor last minute de Craciun: trucuri simple, ieftine, cu super-efect Decor last minute de Craciun: trucuri simple, ieftine, cu super-efect
Decorul de Craciun presupune brad, crengute, conuri. Dar nu te opri la decorurile evidente. Poti combina cu lumanari, casute luminate, felinare, eucalipt, fulgi, bumbac, scortisoara, felii uscate de portocale sau anason, tot felul. Vasele simple si banale pot deveni sfesnice sau piese centrale pe