Skip to article

Planteaza un copac in 9 etape!

Planteaza un copac in 9 etape!
Poate parea simplu sa plantezi un copac, insa aceste plante cu durata mare de viata necesita o inradacinare atenta si ingrijiri adecvate pentru a-si atinge intreg potentialul.

Materiale necesare: un copac in ghiveci, cazma, stropitoare, arac, foarfeca de gradina, ciocan.

Etapele plantarii copacului:

Inainte de a planta, trebuie sa scoti cu grija copacul din ghiveci. Pentru a reusi in deplina siguranta, uda bine copacul la radacina. Aceasta udare il va ajuta si sa se adapteze la noul sau pamant din gradina.

Cu o cazma, sapa o groapa de 3 ori mai mare decat diametrul ghiveciului, si profunda de 30 cm (activitatea radacinilor se concentreaza mai ales in partea superioara a solului).

Verifica daca groapa are profunzimea si diametrul necesar cu ajutorul unei rulete. Dupa nevoie, mai sapa sau mai adauga pamant.

Scoate pomul din ghiveci. Ar trebui sa iasa destul de usor.

Planteaza un copac in 9 etape!

Pune copacul in groapa. Aproape de trunchi, infige un arac inclinat la 45 grade, si ai grija sa nu deranjezi radacina pomului. Ai grija: copacul trebuie sa fie bine pozitionat fata de vanturile dominante.

Umple groapa cu pamant. Nu pune ingrasaminte, pentru a obliga radacinile sa caute singure materii nutritive. Ingrasamintele sunt necesare doar daca solul este sarac sau nisipos. Taseaza usor cu picioarele.

Fixeaza copacul de arac cu o curea sau o sarma, la aproximativ 45 cm de sol, pentru a-i da voie sa se aplece in bataia vantului. Pentru a nu deteriora scoarta copacului, desfa cate putin din curea (sarma) pe masura ce copacul se dezvolta.

Uda bine dupa plantare si in primii 2 ani, cand e vreme uscata. La baza, poti sa-i pui o gramada de 8 cm inaltime frunze uscate de prin gradina.

In urmatorii doi sau trei ani, taie crengile care nu au crescut bine (care se ating unele de altele, sau se freaca). Taie aproape de trunchi, pentru a nu lasa cioturi inestetice si periculoase.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un