Skip to article

Top 5 plante "tomnatice"

Top 5 plante "tomnatice"
Secretul aranjarii gradinii cu plante perene, este acela de a te asigura ca ai ceva minunat sa infloreasca tot timpul anului.

Fiecare sezon are "starurile" sale, iar toamna detine unele dintre cele mai apreciate. Plantele care infloresc toamna, tind sa capete nuantele pretioase ale sezonului: auriu, purpuriu etc.

Iata 5 plante care va pot infrumuseta gradina toamna aceasta:

Top 5 plante tomnaticeCaryopteris - este o tufa care este adesea plantata in gradinile perene. Caryopteris infloreste treptat in luna august, si are flori de un bleu frapant. Caryopteris este scurtata la inceputul primaverii, iar frunzisul verde este atractiv tot sezonul.

Top 5 plante tomnatice

Chelone - mai este denumita si cap de broasca testoasa, pentru florile sale ce se aseamana cu broastele testoase. Chelone nu este o planta pretentioasa, acesteia neplacandu-i doar caldura excesiva. Aspectul acestei plante este spectaculos, frunzisul fiind bogat, iar florile fiind rosii, roz si albe.

Top 5 plante tomnaticeHelenium - este o planta care revitalizeaza aspectul gradinii. Helenium arata ca un mic trunchi de brad rosu-cafeniu, in culori precum rosu, galben si oranj. Multe plante Helenium pot creste destul de inalte, si prin urmare au nevoie de taiere.

Top 5 plante tomnaticeHeliopsis - este o "falsa" floare a soarelui, care incepe a inflori la inceputul sezonului, si rezista pana la 8 saptamani, uneori chiar mai mult.

Top 5 plante tomnaticeAster novi-belgii - sunt niste flori in nuante de roz, purpuriu, bleu si alb, si au un aspect de margarete. Ele incep sa infloreasca la sfarsitul lui august, si se mentin pana cand cade zapada.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un