Skip to article

10 scurtaturi utile pe tastatura

10 scurtaturi utile pe tastatura
Navigheaza mai usor prin computerul tau cu ajutorul a cateva butoane de pe tastatura!

Expertii in computere cunosc si utilizeaza scurtaturile de pe tastatura, dar majoritatea utilizatorilor normali de PC sau Mac nu le stiu. Dar totusi, ai idee cate combinatii utile de taste exista? De la zoom instantaneu pana la inchiderea rapida a ferestrei browserului, aceste scurtaturi scutesc timp.

1. Adauga un Bookmark

Salveaza-ti noul site preferat in Bookmarks cu urmatoarea combinatie de taste:

PC: Ctrl + D
Mac: Tasta Apple + D

2. Delete pentru totdeauna

Cand vrei sa stergi un fisier pentru totdeauna, in loc sa-l trimiti mai intai in Recycle Bin, sa-ti umple cosul de gunoi, bate tastele urmatoare:

PC: Shift + Delete

3. Inchide browserul

Seful vine spre tine brusc in timp ce tu-ti citesti ziarele mondene sau sotul intra peste tine in camera in timp ce tu te chinui sa-i cumperi un cadou de pe net? Inchide-ti imediat browserul cu scurtatura urmatoare:

PC: Alt + F4
Mac: Ctrl + Q

4. Show Desktop

Daca ai multe ferestre deschise si vrei sa accesezi repede Desktopul (sau sa ascunzi ceva), fara sa stai sa minimizezi fiecare fereastra in parte, foloseste tastele urmatoare:

PC: tasta Window + D (M)
Mac: F11

5. Gaseste Fisiere sau Documente

Ai uitat pe unde ai salvat un fisier sau un document? Cauta-l prin computer cu scurtatura urmatoare:

PC: Window + F
Mac: Apple + F

6. Schimba Zoom-ul

Fie ca lucrezi pe Web sau intr-un Word, Zoom-eaza in plus sau in minus cu comanda urmatoare:

PC: Ctrl + scroll mouse
Mac: Apple + semnul plus, Apple + semnul minus

7. Redeschide Tab-ul anterior in Browser

Ai inchis vreodata accidental un tab si te-ai chinuit apoi sa-l regasesti? Scurtatura de mai jos iti redeschide pagina aproape instantaneu:

PC: Ctrl + Shift + T
Mac: Apple + Z

8. Plimba-te prin mai multe programe deschise

Navigheaza mai usor intre ferestre cu comenzile urmatoare:

PC: Alt + Tab
Mac: Apple + Tab

9. Fa-i o poza ecranului

Capteaza imaginea de pe desktop intr-o poza, lucru util mai ales pentru paginile Web pe care nu le poti copia cu Copy si Paste:

PC: Print Screen (apoi lipeste cu Ctrl + V intr-un document Word sau de alt tip)
Mac: Apple + Shift + 3

10. Reincarcarea unei pagini Web

Astepti un email nou sa soseasca sau sa se afiseze ultimele barfe pe site? Da refresh cu tastele urmatoare:

PC: F5 sau Ctrl + R
Mac: Apple + R

Autor: Nuage

Articole recomandate

Feng Shui: lucruri pe care nu ar trebui sa le tii in casa pentru ca atrag ghinonul Feng Shui: lucruri pe care nu ar trebui sa le tii in casa pentru ca atrag ghinonul
Potrivit teoriei Feng Shui, exista lucruri pe care nu ar trebui sa le tii sub nicio forma in casa ta deoarece atrag ghinionul. De asemenea, este foarte importanta ca anumite obiecte din casa sa fie puse in locuri specifice pentru a aduce bunastare.  Iata cateva obiecte pe care ar trebui sa le
Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria
A fost odată ca niciodată… o vreme în care lemnul era singurul material la care se gândeau proprietarii de case sau de apartamente atunci când visau la blatul perfect pentru bucătăria lor! Bucătăria este socotită, deseori, drept „inima
Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi
Camera bebelusului este una dintre principalele preocupari ale oricarei viitoare mame. Fiecare isi doreste ce este mai bun si mai frumos pentru copilul ei si e firesc sa fie asa. Amenajarea camerei bebelusului este misiunea perfecta pentru orice viitoare mamica. Va cauta ore in sir toate variantele
Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute. Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute.
Se intampla, adesea, ca sa ai libere doar 30 de minute, asa ca te vei gandi, „Doamne, ce pot face intr-o jumatate de ora?” Ei bine, doar de atat ai nevoie pentru a-ti organiza sifonierul. Sau macar sa iti faci ordine intre haine. Iata cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute:
Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari
Lavanda are un miros minunat. Atat florile cat si uleiul de lavanda au multiple utilizari care te vor uimi. Lavanda este folosita ca planta medicinala din vremuri indepartate, iar proprietatile terapeutice ale uleiului esential extras din flori au fost descoperite la inceputul secolului al XX- lea.