3 idei de economisire a spatiului intr-o garsoniera

3 idei de economisire a spatiului intr-o garsoniera
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
16 Aug 2022, 16:28
    photo_cameraShutterstock    
Casa este refugiul nostru zilnic și, chiar dacă nu are întotdeauna cele mai generoase dimensiuni, nu înseamnă că nu ne poate oferi liniștea și confortul necesar. Însă atunci când locuim într-o garsonieră, oricât ne-am strădui să nu ținem decât strictul necesar, pentru a menține o oarecare ordine, trebuie să știm câteva trucuri.

Dacă nu ești tocmai cea mai organizată și ordonată persoană, apelează la trucurile de mai jos. Acestea sunt cu adevărat utile mai ales dacă locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament de mici dimensiuni. Dat fiind faptul că femeile au, în general, tendința de a acumula mai multe lucruri decât au cu adevărat nevoie, o modalitate eficientă de sortare și depozitare este mai mult decât necesară.

În anii trecuți găseam în fiecare casă o pungă mare sau un sertar cu pungi, însă în prezent, datorită directivelor transmise de către autoritățile care luptă pentru protejarea mediului înconjurător, sacoșele din plastic au început să dispară din casele noastre. Locul lor a fost luat de către sacoșele din bumbac sau din material reciclabil. Din fericire, locul pungilor de plastic pentru alimente sau pentru sendvișuri a fost luat de către pungi de hartie 100% reciclabile. Astfel, nu mai sufocăm planeta cu plastic.

Iată care sunt câteva din cele mai sigure moduri de a-ți eficientiza corect spațiul atunci când locuiești într-o garsonieră sau un apartament de mici dimensiuni:

Organizatoare pentru sertare și dulapuri

Pentru a putea avea tot ce avem nevoie în casă, există câteva accesorii care să ne ajute la o depozitare și sortare corectă și eficientă. Sertarele, indiferent de dimensiunea lor, sunt locuri extrem de utile pentru depozitarea obiectelor de mici dimensiuni pe care le folosim mai des sau mai rar, dar de care avem nevoie să fie la îndemână.

Cu acest scop au fost inventate organizatoarele și despărțitoarele pentru sertare, care ne ajută să delimităm eficient spațiul alocat fiecărui produs sau categorie de produse. Acestea sunt extrem de utile atât în bucătărie, cât și în dulapurile de haine și accesorii. În special sertarele cu șosete și lenjerie intimă au nevoie de astfel de separatoare, pentru a evita dezordinea.

Raft telescopic pentru duș

Un apartament de mici dimensiuni are, fără îndoială, și o baie la fel de mică. Pentru a evita înșirarea haotică a produselor pentru păr și corp pe marginea căzii sau în cabina de duș, montarea unui raft suspendat sau telescopic te scapă de dezordine. Dacă nu vrei să te complici cu spargerea faianței pentru montare, raftul telescopic este soluția ideală. Astfel, produsele folosite pentru păr și corp vor sta la îndemână fără a ocupa spațiu suplimentar.

Saci de vidat pentru articolele voluminoase

În cazul în care nu locuiești într-o țară cu temperaturi anuale constante de +20 de grade, vei avea nevoie de geci, paltoane, pilote și pături în casă, pe care vara va trebui să le depozitezi cumva, pentru a nu ocupa inutil spațiul.

Cea mai bună modalitate este folosirea unor saci de depozitare care se pot vida, unde poți adăuga toate articolele voluminoase și groase pe care nu le vei folosi câteva luni. Vidarea se efectuează ușor prin folosirea oricărui aspirator clasic, iar diferențele dintre sacii vidați și cei nevidați sunt colosale din punct de vedere al spațiului ocupat.

Indiferent unde locuiești, pentru a te simți bine în confortul casei tale este important să găsești soluții ingenioase care să-ți facă traiul mai ușor. Dimensiunile reduse ale casei tale pot fi utilizate cu ingeniozitate, iar rezultatul va fi un cămin confortabil în care te vei relaxa indiferent cât de grea a fost ziua ce tocmai a trecut.

Recomandari