Skip to article

3 sosuri pentru fripturi perfecte. Oaspetii tai se vor linge pe degete

Stresul cel mare al gospodinelor in aceste zile il reprezinta masa de sarbatoare. Alergatura, cumparaturi, pregatiri intense. Cozonaci, drob, pasca, friptura. Friptura, dar cu ce sos? Iata 3 idei numai bune de luat in calcul. Cu siguranta musafirii tai nu vor uita niciodata bunatatile preparate de tine!

Sos dulce acrisor

Ai nevoie de:
- 3/4 cana otet balsamic
- 2/3 cana ketchup
- 1/4 cana miere
- 2 salote feliate
- 2 linguri sos Worchestershire
- 1 lingura mustar dijon
- 1/4 lingurita condimente preferate
- sare
- piper
- 1 lingurita unt

Cum se prepara:
Fierbe toate ingredientele, la foc mic, timp de 15 minute, cu exceptia untului, care se adauga la final, pentru a oferi luciu sosului. Inainte de a adauga untul, strecoara sosul.

Sos verde cu masline

Ai nevoie de:
- 100 g masline verzi taiate marunt
- 30 g capere conservate
- 3 atei de usturoi tocati marunt
- o lingura patrunjel proaspat tocat
- sare
- ulei de masline

Cum se prepara:
Cel mai rapid si simplu sos cu care poti innobila o friptura este preparat dintr-un amestec de masline verzi taiate marunt, capere conservate, usturoi maruntit, sare, ulei de masline si patrunjel proaspat tocat. Nu se prepara pe foc.

Sos de ceapa verde

Ai nevoie de:
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de usturoi verde
- 1/2 de praz
- 50 g de masline verzi
- 20 g de amestec de miez de nuca, migdale, alune de padure
- 5 linguri de ulei de masline
- 5 linguri de vin alb
- sare, piper - dupa gust
- 1/2 de lamaie

Cum se prepara:
Spala si toaca marunt ceapa verde, usturoiul verde, prazul si maslinele fara samburi. Intr-o tigaie pune la incins uleiul, prajeste pentru 3-4 minute ceapa, usturoiul si prazul, pana ce se inmoaie. Adauga apoi vinul si maslinele, sare si piper si lasa sosul sa scada. Cand a capatat o textura mai groasa, adauga amestecul de alune maruntite sau intregi si stoarce zeama de la o jumatate de lamaie.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!