5 ingrediente pe care sigur nu stiai ca le poti congela

5 ingrediente pe care sigur nu stiai ca le poti congela
  calendar_month        
Credeți sau nu, ouăle sunt unul dintre aceste ingrediente. Pentru ca alimentele tale să dureze mai mult, iată o listă de ingrediente despre care nu știai că le poți congela.

Ouă

Nu congelați ouăle direct în coajă: puneți conținutul într-un recipient ermetic și consumați-l în termen de un an. Nu uitați să congelați porțiunea pe care o gătiți în fiecare recipient.

Fructe coapte

Dacă sunt fructe care se coc mai repede decât le consumați, nu le aruncați. Congelează-le. Există anumite trucuri pe care trebuie sa le aplici, cum ar fi îndepărtarea pieliței înainte de congelare, sau așezarea fructelor de pădure pe hârtie cerată, la distanță.

Ierburi și mirodenii

Puteți folosi tăvile pentru cuburi de gheață pentru a congela porții mici de ierburi, compoturi și alte piureuri, pe care le puteți utiliza apoi în porții mici pentru mesele viitoare.

Vin

Dacă cumpărați vin pentru gătit și rămâne întotdeauna o parte din el, îl puteți congela în porții pentru a-l folosi oricând aveți nevoie.

Cafea

Dacă ați făcut multă cafea, o puteți congela în cuburi. Acest lucru este util dacă doriți să preparați un latte cu gheață: adăugați cuburile de cafea într-un pahar de lapte și savurați.

Recomandari