Skip to article

5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta

5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta Sursa foto: Shutterstock
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un adevărat cămin confortabil și primitor, există o serie de aspecte la care trebuie să fim atenți și pe care trebuie să le rezolvăm cât mai rapid.

Așadar, după ce ați cărat cutiile, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să anunțați familia și prietenii de noua adresă. De asemenea, trebuie să notificați și angajatorul și banca, astfel încât toată corespondența privind facturile și creditele să ajungă la destinația corectă și să nu vă treziți cu surprize. Lista continuă cu încă cinci pași esențiali pe care trebuie să îi realizați imediat după ce vă instalați în noul cămin.

1. Încheierea unei asigurări

Ți-ai cumpărat aer condiționat, centrală, masina de spalat și alte electrocasnice? Ți-ai instalat un televizor smart în living și ai optat și pentru un laptop de ultimă generație? Apelează la o asigurare care să acopere o gamă largă de incidente, de la cutremur, incendiu, explozie până la furt, vandalism, inundații, precum și asigurarea aparatelor electrice, electronice și electrocasnice. Sunt multe companii care oferă diverse opțiuni pentru asigurare, printre care și furtună, grindină, greutatea stratului de zăpadă/gheață, avarii accidentale la instalațiile de apă și canalizare, spargerea accidentală a geamurilor, căderi de corpuri, riscuri politice, cheltuieli conexe și multe altele.

2. Utilități

Înainte de a te muta, sună la companiile ce răspund de utilitățile casei tale și asigură-te că ai totul pregătit și funcțional, de la gaze, electricitate, internet, apă și gunoi. Cu siguranță nu vrei să ajungi în noua casă și să nu ai apă sau să nu îți ridice gunoiul cu săptămânile. 

3. Chei și încuietori

După ce ai cumpărat casa, un pas important este schimbarea încuietorilor ușilor sau a cilindrilor acestora, astfel încât cheile vechi să nu mai funcționeze. Este necesară înlocuirea deoarece nu știi cine are o copie a cheii de la vechiul proprietar, mai ales că oamenii sunt obișnuiți să lase chei de rezervă familiei și prietenilor. Chiar dacă ai cumpărat o locuință într-un imobil nou, tot ar fi bine să schimbi accesul, pentru că echipele care lucrează la realizarea interioarelor primesc de obicei câte o cheie.

4. Produse de curățenie

Indiferent că te muți într-o casă nouă sau una locuită anterior, îți recomandăm să îți faci un mic kit cu produse de curățenie și să te apuci de treabă. Astfel, nu trebuie să-ți lipsească soluțiile pentru toaletă, chiuvetă și duș, în funcție de materialele din care sunt realizate acestea. De asemenea, ai nevoie de lichid pentru geamuri, oglinzi, detergent de rufe și, desigur, degresant. Mai mult, nu uita să adaugi mop, găleată, soluție de spălat pe jos, mănuși, bureți și mai multe cârpe.

5. Siguranța

La acest capitol intră mai multe componente, precum un sistem de alarmă pentru casă, dar și aspecte ce țin de siguranța sănătății. Așadar, casa ta ar trebui să fie dotată cu un extinctor, cu detectoare de gaze și fum, lanterne și baterii. Totodată, este necesar să ai în locuință și o trusă de prim-ajutor care să conțină bandaje, tifon, betadină, dezinfectant mâini, unguent cu antibiotic, termometru, analgezice și antitermice și produse pentru răceală și gripă.

Cu siguranță, această listă va fi completată cu tot ceea ce înseamnă mobilă pentru dormitoare, cameră de zi, bucătărie și baie, dar și decorațiuni, de la draperii, covoare și instalația de iluminat.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un