5 sfaturi despre cum sa pregatesti casa in asteptarea musafirilor

5 sfaturi despre cum sa pregatesti casa in asteptarea musafirilor
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Curățarea și îngrijirea locuinței reprezintă o activitate indispensabilă. Printre aspectele ce țin de întreținerea acesteia se află aprovizionarea în mod periodic cu alimentele, produse cosmetice, de igienă și cu alte lucruri utile pentru casă.

În calitate de gazdă, ai responsabilitatea de a le oferi oaspeților o ședere plăcută și în condiții sigure. Astfel, dacă îți dorești să-i faci să se simtă ca acasă, trebuie să efectuezi câțiva pași suplimentari în rutina de întreținere a locuinței. Iată 5 sfaturi care te pot ajuta să-ți pregătești casa atunci când aștepți musafiri.

Curăță locuința

Curățarea casei este esențială pentru a menține sănătatea corpului. Atât praful, cât și microbii care se depun pe zonele nedezinfectate în mod periodic sunt toxice pentru organism. Deși ordinea în locuință intră deja în rutina zilnică, înainte de a primi oaspeții, este esențial să efectuezi o curățenie generală, punând accentul pe camera unde aceștia vor fi stabiliți în perioada vizitei.

Pe lângă dezinfectarea băii, curățarea bucătăriei, ștergerea mobilei din dormitoare, aspirarea întregii locuințe și lustruirea podelei, nu uita de schimbarea lenjeriei de pat.

Redă casei un aer aerisit

După ce ai efectuat curățenia generală, nu uita să aerisești toate camerele. În fiecare dimineață, este important să deschizi câte un geam din fiecare încăpere, pentru a oferi locuinței un aer proaspăt. În caz contrar, casa ta va avea un aer închis, fapt ce poate afecta sănătatea. Așadar, înainte ca oaspeții să ajungă, deschide o fereastră din camera unde vor sta.

De asemenea, pentru a împrospăta aerul dintr-un spațiu închis, poți opta pentru achiziționarea unui umidificator camera care să purifice aerul și să elimine umiditatea. Sselectează modelul în funcție de dimensiunea camerei și de performanța pe care o dorești și bucură-te de aerul curat.

Pregătește camera

Pe lângă ordine, împrospătare și schimbarea lenjeriei de pat, verifică dacă încăperea oferă un aspect primitor. Dacă ai multe obiecte decorative pe dulapuri și camera pare prea încărcată, adună-le și amenajează locul astfel încât să fie unul minimalist. Acest aspect estetic transmite sentimentul de siguranță. Nu uita să lași în cameră și câteva prosoape curate.

Dacă îți dorești să le dăruiești un anumit confort, întâmpină-i cu un coș plin cu bunătăți. Umple-l cu diverse gustări care știi că le plac sau care crezi că o să fie pe placul lor. Poți, de asemenea, să adaugi un bilețel scris de tine, prin care să le transmiți un mesaj de bun-venit.Asigură-te că locuința este bine aprovizionată

Pentru a le oferi oaspeților un sejur cât mai confortabil, asigură-te că nu îți lipsesc din casă elementele necesare. Așadar, în ceea ce privește baia, nu trebuie să-ți lipsească produsele de igienă precum hârtia igienică, pasta de dinți, săpunul, șamponul, balsamul, dischetele demachiante, apa micelară etc.

În cazul bucătăriei, aprovizionează frigiderul cu alimente proaspete, pe care le puteți mânca împreuna la micul dejun, și cu alte produse care să te ajute în pregătirea celorlalte mese. Achiziționează și câteva fructe sau diferite snacksuri pentru gustarea dintre prânz și cină.

Planifică diverse activități

Dacă oaspeții vin în vacanță, nu cu alte treburi, realizează o listă de activități pe care le puteți face împreună. Poți opta prin a căuta diverse atracții turistice (pe care nu le-ai văzut sau care ți-au plăcut și ai vrea să le revezi), parcuri (unde puteți să faceți un picnic) și activități recreative (escape room, biliard, bowling etc.).

De asemenea, există o multitudine de jocuri care pot fi efectuate din confortul casei: cărți, rummy, șah, uno, monopoly etc. Poți opta și pentru a viziona împreună un film sau doar să purtați conversații pe diferite subiecte de interes comun.

Atunci când ne luăm angajamentul de a fi gazde, trebuie să ne asigurăm că oaspeții au parte de o ședere cât mai plăcută. Următoarea dată când aștepți musafiri, aplică sfaturile din acest articol și pregătește-te cum se cuvine pentru venirea lor.


Recomandari