Skip to article

5 sfaturi pentru utilizarea aparatului de cafea ca un profesionist la dvs. acasa

5 sfaturi pentru utilizarea aparatului de cafea ca un profesionist la dvs. acasa
90% dintre cei dependenți de tehnologie, programare și jocuri video sunt, de asemenea, dependenți de altceva: cafeaua. Această băutură minunată ne însoțește de dimineața devreme înainte să începem munca, până în nopțile lungi de trezie în care trebuie să livrăm un proiect sau când studiem.

Este tovarășul fidel al fiecărui student, programator sau gamer în timpul orelor lungi în fața ecranului laptopului. De aceea, astăzi vă vom oferi câteva trucuri pentru a profita la maximum de expresor-ul de cafea și pentru a vă face cafeaua ca cea servită în cele mai bune cafenele.

A face cafea bună este o artă, pentru că este vorba de mai mult decât amestecul de apă fierbinte cu puțină cafea măcinată. Sunteți gata? Să începem cu sfaturile de bază pentru a vă îmbunătăți cafeaua zilnică făcută la expresor.

1. Controlați temperatura apei

Espressoarele bune de cafea vă permit să controlați temperatura apei, acesta este unul dintre cele mai importante lucruri atunci când pregătiți o cafea bună. Cu cât mașina dvs. de cafea este mai bună, cu atât vă permite să aveți mai mult control asupra pregătirii pe care o faceți. Asigurați-vă că expresor-ul dvs. are un control al temperaturii și, odată ce îl puteți controla, cafeaua trebuie preparată la o temperatură cuprinsă între 90 și 94 de grade.

Și dacă nu aveți un control al temperaturii sau un aparat care îl măsoară, asigurați-vă cel puțin că apa nu fierbe, altfel vă puteți „arde” cafeaua și nu va avea aceeași aromă ca și când ați face-o la temperatura ca cea pe care am menționat-o mai înainte.

2. Măcinați boabele

Între cafeaua cumpărată gata măcinată și boabele de cafea este o mare diferență. Chiar și mirosul este diferit, mirosiți o pungă de cafea măcinată în vid și o pungă de boabe proaspăt măcinate și veți observa diferența. La prepararea cafelei este exact același lucru, veți obține cea mai mare excelență în cafea dacă utilizați o râșniță de cafea, există mai multe râșnițe manuale și altele automate care vă vor lăsa cafeaua proaspăt măcinată și gata de utilizare în espressor.

Expresor cafea - oferte & idei

Experimentați cu măcinarea cafelei în moduri diferite, cu granulație mai mare sau mai fină, pentru a vedea care vi se potrivește mai bine.

3. Doza exactă face diferența

Experții italieni în cafea recomandă întotdeauna ca un espresso să fie făcut cu 7 grame de cafea, nici mai mult, nici mai puțin. Acest lucru este puțin împotriva a ceea ce fac majoritatea cafenelelor, care folosesc aproximativ 16 până la 20 de grame de cafea pe ceașcă.

De asemenea, este important să vă asigurați că cafeaua este localizată în mod uniform în tot rezervorul de cafea al aparatului, acest lucru va împiedica unele zone să primească mai multă presiune decât altele, unde aroma cafelei se va modifica fără îndoială.

4. Timpul de extracție

Timpul în care scoatem cafeaua din aparat este unul dintre punctele care pot fi îmbunătățite cel mai bine atunci când preparăm cafea zilnic. În general, este recomandabil să scoateți ceașca din aparat după aproximativ 30 de secunde de a fi acolo după ce ați umplut cei 25 până la 35 ml care ocupă de obicei o măsură de espresso.

Majoritatea oamenilor își scot cafeaua în aproximativ 15 secunde când o fac acasă, nu uitați să o lăsați să stea puțin și așteptați cel puțin 30 de secunde pentru a o scoate.

5. Folosiți doar apă pură 100%

Un sfat care este de importanță vitală, dar care nu este urmat mai niciodată, este să nu folosiți apă de la robinet la prepararea cafelei. Cafeaua trebuie făcută cu apă pură din sticlă, 100% lipsită de orice tip de substanțe precum clorul și alți derivați care sunt folosiți în apa care ajunge la tine acasă prin conductă.

Cu cât apa este mai pură, cu atât va avea un gust mai bun cafeaua, chiar dacă nu este cea mai bună din lume, veți observa o diferență mare.

Articole recomandate

Retete gustoase pentru sarbatori preparate mai usor cu masina de tocat carne Retete gustoase pentru sarbatori preparate mai usor cu masina de tocat carne
Mesele în familie sunt îndrăgite de români, în special de sărbători. E o bucurie să fii înconjurat de cei dragi în jurul unei mese încărcate cu bucate mai mult sau mai puțin tradiționale. Pregătirea acestora necesită
Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile