Igiena casei inseamna un loc mai placut in care sa traiesti alaturi de familia ta, dar si mai sanatos, in acelasi timp. Acesta este si motivul pentru care igiena toaletei trebuie sa devina pentru orice casa o prioritate. Baia este locul unde poti fi extrem de expusa in fata microbilor si bacteriilor, daca nu esti atenta. In aceasta parte a casei, curatenia trebuie facuta de fiecare data cu multa migala, altfel poti risca anumite afectiuni extrem de neplacute.
6 cele mai mari probleme de igiena cu care te poti confrunta in baia ta:
1. Pericolele infiltratiilor de apa
Finisajele din baie contribuie enorm la o igiena mai buna sau mai precara a acestui spatiu important din casa ta. Aici, apa este marea ta problema in ceea ce priveste igiena, mai ales in conditiile in care finisajele nu au fost facute corect. Asigura-te ca folosesti de fiecare data adezivi de gresie si faianta de calitate, pentru ca apa sa nu se infiltreze printre placi si sa risti o mica inundatie. Mai mult, in acest fel apare riscul formarii de mucegai, care poate conduce spre afectiuni serioase, precum dureri de cap, probleme respiratorii, iritatii ale pielii si dureri in gat.
2. Baia nu are niciun fel de aerisire
Multe bai din apartamente nu dispun de o fereastra de aerisire, astfel ca este de datoria ta sa montezi un sistem de aerisire pentru a reduce considerabil nivelul de umezeala din baie. Umezeala, pe termen lung, poate deteriora mobilierul din baie.
3. Un cos de rufe fara ventilatie
E important ca in baie sa iti tii toate hainele murdare in acelasi loc, fara sa existe contact cu prosoapele curate. Foloseste un cos de rufe si asigura-te ca acesta are aerisire sau ventilatie pentru ca hainele murdare sau transpirate sa nu formeze mucegai pana cand vor fi puse la spalat. Un cos fara ventilatie si plin cu rufe adunate de o lunga perioada de timp poate deveni un factor de risc pentru sanatatea ta.
4. Protejeaza-ti corect peretii
Unele bai renovate nu sunt imbracate complet in gresie si faianta, anumite bucati din pereti ramanand descoperite. Pentru aceste zone, dar si pentru tavan, este foarte important sa folosesti vopsea rezistenta la umezeala. In acest fel, vaporii de apa nu iti vor afecta in niciun fel peretii toaletei tale.
5. Capacul WC-ului trebuie lasat jos mereu
WC-ul din baie poate fi cea mai mare sursa de probleme atunci cand vorbim despre igiena baii. Specialistii recomanda ca apa sa fie mereu trasa atunci cand capacul WC-ului este lasat, altfel particule si bacterii se pot imprastia prin toata baia, riscand sa ajunga pe obiecte sensibile de igiena, precum periuta de dinti sau produse de machiaj.
6. Ce trebuie sa faci cu buretele de baie si prosoapele
Una dintre marile greseli facute din neatentie este lasarea prosopului si a buretelui din baie sa se usuce chiar acolo, dupa ce ti-ai facut un dus. Este important, pentru a evita formarea unor bacterii periculoase, sa le scoti afara sa se usuce sau macar intr-un loc uscat si aerisit.
Astfel de mici detalii te pot ajuta sa elimini riscuri la care te expui de cele mai multe ori fara sa-ti dai seama.