Skip to article

Afla acum cata energie consuma casa ta si cum poti economisi bani!

Afla acum cata energie consuma casa ta si cum poti economisi bani!
Consumul crescut de energie in casele oamenilor este direct influentat de dezvoltarea noilor tehnologii. Cu fiecare obiect electronic achizitionat, indicatorii consumului energetic se maresc, crescand astfel si costurile de intretinere ale locuintei. In medie, intr-un apartament se regasesc cel putin 2 TV-uri, laptop, tableta, telefoane mobile, frigider, masina de spalat, cuptor cu microunde, aer conditionat si alte tipuri de electronice si electrocasnice mici. Urmand cateva sfaturi de baza, puteti reduce considerabil consumul de energie.

 - Efectuati un inventar al tuturor consumabilelor din casa dumneavoastra si stabiliti utilitatea acestora
 - Inlocuiti toate becurile clasice cu becuri economice
 - Scoateti din priza obiectele atunci cand nu le folositi
 - Nu lasati diverse obiecte in stand-by peste noapte
 - Inlocuiti electronicele vechi cu unele noi din clase energetice superioare
 - In loc de tamplarie clasica, folositi una cu profile de rezistenta termica cat mai mare
 - Utilizati sisteme de tip termopan

Pe langa recomandarile practice pe care le puteti efectua in casa, exista diverse investigatii recomandate de specialistii in certificare energetica pentru descoperirea situatiei energetice curente in care se afla locuinta si optimizarea consumului de energie – efectuarea unui certificat energetic .

Certificatul de performanta energetica este un document tehnic obligatoriu, valabil pe o perioada de 10 ani, ce indica performanta energetica a unei cladiri si o incadreaza intr-una din clasele de performanta enegetica.

In functie de performanta energetica stabilita de auditorii specializati, imobilul poate fi incadrat in 7 clase care indica consumul de energie.
 - Imobilele aflate in clasa A prezinta cel mai scazut consum de energie (mai putin de 125 de kWh/m²/an)
 -  Clasa G - cel mai ridicat consum (peste 820 kWh/m²/an).

Prin efectuarea certificatului energetic aflati informatii privind consumul de energie, ce pot fi valorificate ulterior intr-o scadere de cost a intretinerii. Mai mult, clasa energetica in care a fost incadrat imobilul va poate ajuta sa estimati costurile de intretinere lunara. O cladire bine izolatata termic fata de una cu un grad de izolare termica redusa poate influenta considerabil costul de intretinere.

Certificatul energetic atesta calitatea constructiei in sine din punct de vedere al confortului imobilului si reprezinta primul pas catre transformarea locuintei intr-una eficienta energetic.

O investigatie completa asupra eficientei energetice a casei, presupune efectuarea unei investigatii mai detaliate - raport de audit energetic , prin care se determina caracteristicile termice si energetice ale constructiei. Toate aceste informatii si solutii pot fi aflate doar consultand o echipa de auditori energetici avizati.

Articole recomandate

Cum elimini rapid arsura de pe fierul de calcat Cum elimini rapid arsura de pe fierul de calcat
Fierul tau de calcat s-a uzat si are urme de arsuri? Nu este cazul sa mergi rapid la magazin si sa iti cumperi unul nou, deoarece exista un truc care te poate ajuta sa cureti super usor arsurile de pe talpa fierului de calcat.  Tot ce trebuie sa faci este sa bagi fierul in priza si sa-l lasi
Cum decoram ouale de Paste in 2021: 5 idei surprinzatoare! Cum decoram ouale de Paste in 2021: 5 idei surprinzatoare!
Se apropie Sarbatorile Pascale, si pe langa retetele traditionale, trebuie sa ne gandim si la amenajarea prorpiu-zisa a mesei. Decoratiile de Pasti devin din ce in ce mai populare in ultimii ani, asa ca ti-am pregatit 5 idei de design inedit pentru ouale decorative de Pasti. 1. Oua cu dungi
5 stiluri de design interior pe care le poti integra in casa ta. Fii propriul designer! 5 stiluri de design interior pe care le poti integra in casa ta. Fii propriul designer!
Ai ajuns la concluzia ca trebuie sa redecorezi, insa oscilezi intre ideea de a lasa pe altcineva sa iti amenajeze casa sau de a o stiliza singura? Este momentul sa iei atitudine. Poti fi propriul tau designer de interior, pentru ca ti-am pregatit mai jos un ghid practic pentru redecorarea unei
Pregateste-te pentru curatenia de primavara Pregateste-te pentru curatenia de primavara
Curățenia generală de primăvară nu trebuie să fie o corvoadă. Cu puțină pregătire din timp, atât cu produse de curățenie, cât și morală, vei putea să duci la bun sfârșit această activitate, care
Tot ce trebuie sa stii despre tapet Tot ce trebuie sa stii despre tapet
Când auzim cuvântul tapet ne gândim automat la casa bunicii. Suntem obișnuiți cu ideea că tapetul nu este neapărat o opțiune modernă, însă acest lucru este neadevărat. Tapetul potrivit, aplicat corespunzător poate schimba în