Skip to article

Avantajele unei masini de spalat vase in casa ta

Avantajele unei masini de spalat vase in casa ta
Mașina de spălat vase este un electrocasnic care folosește, așa cum îi spune și numele, la spălatul vaselor și tacâmurilor, precum și a diferitelor ustensile de bucătărie. Constituie o soluție pentru ritmul de viață modern, care mizează pe comoditate și rapiditate, precum și pe economie de apă.

Dat fiind că e vorba de un sistem de curățare bazat pe jeturi de apă caldă și un detergent special, este o metodă de spălare a vaselor mult mai eficientă. Totuși, cei care încă nu au probat o mașină de spălat vase ar putea avea încă îndoieli cu privire la utilitatea unui asemenea aparat electrocasnic acasă.

Mașina de spălat vase

Una din principalele îndoieli se referă la aspectul economic.  Acest aparat electrocasnic nu mai e un lux, dar nici nu este foarte ieftin, e adevărat, iar pe de altă parte, funcționează cu curent electric, așa că e logic să te întrebi dacă nu cumva consumul este prea mare.

Tocmai de aceea, vom discuta aici despre avantajele unei mașini de spălat vase și vom încerca să risipim toate îndoielile.

În linii generale, se spune că mașinile de spălat vase presupun o economisire în mai multe sensuri:

- economisești timp - ținând cont de cât de departe a ajuns tehnologia acestor electrocasnice, în ziua de azi nici măcar nu mai e nevoie să faci un efort în a clăti vasele înainte să le introduci în mașina de spălat vase. Nu se pierde nicio secundă în plus, așadar.

- economisești apă - de fiecare dată când speli la mână, se utilizează mult mai multă apă decât atunci când strângi la un loc toate vasele într-o „incintă” și se utilizează o singură dată mașina de spălat vase. Cu mașina de spălat vase se evită, totodată, risipa de apă, dar și de detergent.

- o igienă mai bună - grație folosirii apei la temperaturi ridicate (până la 70 de grade Celsius), eliminarea germenilor și bacteriilor este mult mai eficientă decât spălatul de mână.

- îngrijirea pielii mâinilor - neavând contact cu detergentul, se evită uscarea mâinilor și aspectul îmbătrânit al acestora.

- îngrijirea vaselor - cât timp respecți instrucțiunile de utilizare ale mașinii de spălat vase, acest aparat va îngriji foarte bine vasele, tacâmurile și paharele tale.

- mai multă ordine în bucătărie - nedepozitând vasele la vedere (ci introducându-le în mașina de spălat vase), înainte de spălare și nici după (întrucât ies gata uscate din ciclul de spălare, deci pot fi depozitate în dulapuri și sertare), se menține un aspect mai îngrijit și mai plăcut al oricărei bucătării.

Mașina de spălat vase -  descoperă aici oferte

În ciuda faptului că aceste aparate de spălat vase se folosesc în casele oamenilor de deja jumătate de secol (din 1970), pentru multe persoane încă nu constituie o dovadă suficientă că mașina de spălat vase este benefică în bucătăria lor. Cu toate acestea, de la an la an, tot mai multă lume ia decizia de a pensiona buretele de vase și spălatul cu mâna al vaselor și își achiziționează o mașină de spălat vase.

Articole recomandate

Innoieste-ti casa pe buget: 7 idei rapide si usoare Innoieste-ti casa pe buget: 7 idei rapide si usoare
Majoritatea dintre noi am experimentat senzația de a privi în jurul casei noastre și de a nu mai fi mulțumiți sau inspirați de interiorul acesteia. Poate că ai încercat câteva tendințe care nu par la fel de proaspete ca odinioară sau poate
Ce inseamna o imprimanta 3D profesionala? Ce inseamna o imprimanta 3D profesionala?
Printatul 3D a evoluat foarte mult în ultima perioadă față de prima dată când a fost dezvoltat în anii 80’. Inițial el a fost creat pentru a produce într-o perioadă foarte scurtă prototipe, dar acum a ajuns să acopere mult mai multe
Flori care te duc cu gandul la vacanta Flori care te duc cu gandul la vacanta
Cum ideea de vacanta este diferita anul acesta fata de ceea ce stiam, Floria.ro aduce mai aproape senzatii din toate colturile lumii cu noua colectie Jungla Urbana . Mesajul pe care aceasta colectie de vara il poarta este unul de optimism si bucurie, sugerat atat prin simbolistica florilor alese,
Numarul casei tale iti aduce ghinion? Afla ce spune cifra locuintei tale Numarul casei tale iti aduce ghinion? Afla ce spune cifra locuintei tale
Stiai ca numarul locuintei iti poate influenta starea de spirit si poate avea efect asupra bunastarii tale?   Numerologul Corina Stratulat a explicat in cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani", ca numarul casei este format din mai multe cifre si ca acestea trebuie
Lamaia: 24 de utilizari in gospodarie Lamaia: 24 de utilizari in gospodarie
Lamaile sunt unele dintre cele mai versatile fructe. Si aici nu este vorba numai de gatit. Sucul de lamaie este acid, un dezinfectant natural si este extrem de hranitor. Mirosul sau este bun pentru oameni. insa extrem de neplacut pentru daunatori. In plus, lamaia te ajuta sa conservi alimentele.