Skip to article

Avantajele unei masini de spalat vase in casa ta

Avantajele unei masini de spalat vase in casa ta
Mașina de spălat vase este un electrocasnic care folosește, așa cum îi spune și numele, la spălatul vaselor și tacâmurilor, precum și a diferitelor ustensile de bucătărie. Constituie o soluție pentru ritmul de viață modern, care mizează pe comoditate și rapiditate, precum și pe economie de apă.

Dat fiind că e vorba de un sistem de curățare bazat pe jeturi de apă caldă și un detergent special, este o metodă de spălare a vaselor mult mai eficientă. Totuși, cei care încă nu au probat o mașină de spălat vase ar putea avea încă îndoieli cu privire la utilitatea unui asemenea aparat electrocasnic acasă.

Mașina de spălat vase

Una din principalele îndoieli se referă la aspectul economic.  Acest aparat electrocasnic nu mai e un lux, dar nici nu este foarte ieftin, e adevărat, iar pe de altă parte, funcționează cu curent electric, așa că e logic să te întrebi dacă nu cumva consumul este prea mare.

Tocmai de aceea, vom discuta aici despre avantajele unei mașini de spălat vase și vom încerca să risipim toate îndoielile.

În linii generale, se spune că mașinile de spălat vase presupun o economisire în mai multe sensuri:

- economisești timp - ținând cont de cât de departe a ajuns tehnologia acestor electrocasnice, în ziua de azi nici măcar nu mai e nevoie să faci un efort în a clăti vasele înainte să le introduci în mașina de spălat vase. Nu se pierde nicio secundă în plus, așadar.

- economisești apă - de fiecare dată când speli la mână, se utilizează mult mai multă apă decât atunci când strângi la un loc toate vasele într-o „incintă” și se utilizează o singură dată mașina de spălat vase. Cu mașina de spălat vase se evită, totodată, risipa de apă, dar și de detergent.

- o igienă mai bună - grație folosirii apei la temperaturi ridicate (până la 70 de grade Celsius), eliminarea germenilor și bacteriilor este mult mai eficientă decât spălatul de mână.

- îngrijirea pielii mâinilor - neavând contact cu detergentul, se evită uscarea mâinilor și aspectul îmbătrânit al acestora.

- îngrijirea vaselor - cât timp respecți instrucțiunile de utilizare ale mașinii de spălat vase, acest aparat va îngriji foarte bine vasele, tacâmurile și paharele tale.

- mai multă ordine în bucătărie - nedepozitând vasele la vedere (ci introducându-le în mașina de spălat vase), înainte de spălare și nici după (întrucât ies gata uscate din ciclul de spălare, deci pot fi depozitate în dulapuri și sertare), se menține un aspect mai îngrijit și mai plăcut al oricărei bucătării.

Mașina de spălat vase -  descoperă aici oferte

În ciuda faptului că aceste aparate de spălat vase se folosesc în casele oamenilor de deja jumătate de secol (din 1970), pentru multe persoane încă nu constituie o dovadă suficientă că mașina de spălat vase este benefică în bucătăria lor. Cu toate acestea, de la an la an, tot mai multă lume ia decizia de a pensiona buretele de vase și spălatul cu mâna al vaselor și își achiziționează o mașină de spălat vase.

Articole recomandate

Cum aerisesti corect o incapere pentru a evita infectia cu coronavirus Cum aerisesti corect o incapere pentru a evita infectia cu coronavirus
Exista dovezi ca infectia cu coronavirus este transmisa prin aerul pe care il respiram. Un grup de cercetatori din SUA, condus de Kimberly Prather, a dovedit in cadrul unui studiu publica in revista "Science"că persoanele infectate „eliberează mii de particule de aerosoli
Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice
Amenajarea in stil rustic aduce in orice living confort si caldura, dar si o atmosfera extrem de primitoare. Acesta este specific cabanelor sau caselor de vacanta de la munte, fiind definit de mai multe elemente specifice. Insa, un lucru este sigur, un living amenajat in stil rustic nu se demodeaza
Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa
Orice femeie poate deveni mama, dar atunci cand iti doresti o familie numeroasa, prioritatile tale se schimba si trebuie sa te adaptezi unui stil de viata complet diferit. Nu doar cresterea copiilor, cat si rutina si felul in care iti gestionezi timpul vor juca un rol important in viata ta. O
Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta
Vrei să schimbi perdelele din casa ta? Ține cont că acestea nu sunt doar un element decorativ, ci vă ajută și să vă îmbunătățiți confortul casei. Perdelele sunt un element care trebuie ales cu mare grijă la decorarea casei
Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti
Dacă te gândești să îți cumperi o garsonieră, cu siguranță îți dorești să știi mai multe și despre costurile asociate întreținerii acesteia. O locuință de o cameră te poate ajuta să faci