Beneficiile spalarii hainelor cu apa de ploaie

Beneficiile spalarii hainelor cu apa de ploaie
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
31 Iul 2022, 18:35
       
Deși a plouat mult mai puțin anul acesta decât în anii precedenți, atunci când plouă, plouă cu găleata și, în plină criză a apei, nu există apă de risipit. Iată care sunt beneficiile spălării hainelor cu apă de ploaie.

Beneficiile spălării hainelor cu apă de ploaie

Apa de ploaie este mai pură și mai curată decât apa de la robinet, ceea ce o face o bijuterie pentru udarea plantelor. Dar asta nu e tot, poate fi folosita și pentru curățenia menajeră, pentru spălarea mașinii și, bineînțeles, pentru spălarea hainelor de mână sau în mașina de spălat. Nu conține  clor, deci nu se formează calcar și previne cele mai frecvente defecțiuni ale mașinilor de spălat și înfundarea țevilor. Și pentru că nu există reziduuri minerale pe haine, veți folosi mai puțin săpun.

Cum se colectează apa de ploaie?

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să conectați o țeavă pe acoperișul casei care să ajungă direct la un rezervor de apă, astfel încât toată ploaia care cade pe jgheaburi să ajungă în rezervor și apoi să fie dozată prin robinet. Puteți plasa o plasă de țânțari la capătul țevii pentru a filtra orice resturi sau impurități. De asemenea, puteți amplasa căzi, găleți și găleți în puncte strategice din grădină și în orice zonă de scurgere a apei. Faceți acest lucru doar la aproximativ 10 minute după ce a început ploaia, pentru ca mediul să fie mai curat. Dacă aveți de gând să spălați manual, apa de ploaie este ideală pentru hainele delicate, iar dacă o veți folosi în mașina de spălat, instalați un micro-filtru pentru a nu intra impurități care să vă deterioreze aparatul.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Style-icon-urile mele
  • person

    "fashion is the science of appearances"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere