Skip to article

Beneficiile unei saune - Cum te face sauna mai sanatos ?

Beneficiile unei saune - Cum te face sauna mai sanatos ?
Te-ai gândit să adaugi o saună în casa ta, dar încă nu ești sigur dacă îți va aduce beneficii legate de wellness și sănătatea generală? Poate crezi că saunele sunt doar o tendință trecătoare. În Finlanda, spre exemplu, există o saună la fiecare două persoane.
Întrucât sauna este un lucru normal în fiecare zi pentru finlandezi, adesea nu iau în considerare toate beneficiile pentru sănătate.

Dacă nu știi ce să alegi, venim în ajutorul tău cu saune din lemn de la Home36. Au o gamă variată de unde poți alege ce îți dorești.

Saune

Saunele reprezintă căldură. O saună poate fi orice fel de cameră care este proiectată pentru a fi încălzită la o temperatură considerabil mai mare decât spațiile normale de locuit. Există 3 tipuri principale:

1. Saune tradiționale în stil finlandez, cu încălzitoare electrice sau pe lemne

2. Camere de aburi, încălzite cu generatoare de abur

3. Cabine cu infraroșu, încălzite cu radiatoare cu infraroșu

Dacă vreți să trăiți până la 100 de ani, cumpără acum o saună

Există dovezi științifice clare că utilizarea regulată a saunei vă poate prelungi viața. Este bine să știți că ceea ce spune știința este adevărat din punct de vedere statistic. Dar, cum acţionează de fapt acele efecte asupra sănătăţii?

Cum funcționează de fapt aceste beneficii pe care el aduce sauna sănătății dvs ?

Studiile științifice privind mecanismele exacte ale beneficiilor saunei sunt în desfășurare. Este mai ușor să obțineți dovezi statistice. Descoperirea tuturor detaliilor ale funcțiilor specifice necesită mai multă muncă.

Căldura poate îmbunătăți semnificativ modul în care funcționează celulele în corpul nostru, potrivit unui studiu. Celulele noastre au aceste „motoare” numite mitocondrii. Ele oferă celulelor energia de care au nevoie. În termeni simpli: dacă mitocondriile funcționează mai bine, atunci celulele funcționează mai bine, deci, atunci corpul tău funcționează mai bine.

Funcția mitocondrială este îmbunătățită prin toate tipurile de exerciții fizice, iar acum acel studiu a arătat că tratamentul termic poate avea efecte similare (cel puțin pentru mușchii scheletici umani).

Beneficiile unei saune

- Dacă mergi la saună, tensiunea arterială îți va scădea
- Îți va îmbunătăți condiția fizică
- Ajută la inflamația cronică
- Te va ajuta să dormi neîntors
- Îți îmbunătățește sistemul imunitar și te va ajuta să rămâi sănătos
- Elimin toxinele prin transpirație
- Vei rămâne calm și zen

În concluzie, utilizarea consecventă a unei saune vă va ajuta cu siguranță, mai ales dacă aveți o viață activă. Utilizarea saunei vă poate crește abilitățile atletice, vă poate îmbunătăți imunitatea și poate aduce un pic de calm în viața de zi cu zi. După o singură ședință într-o saună, vei observa o schimbare. Eliminarea toxinelor și a stresului are loc rapid și veți fi ca noi.

După toate aceste beneficii uimitoare pe care o saună le poate aduce sănătății tale generale, cu siguranță saunele nu sunt doar o tendință. A fi fericit, sănătos și a trăi mai mult nu se va demoda niciodată! Deci, dacă sunteți la fel de convins ca și noi că o saună vă va face viața mai bună, consultați saunele Home36.

Sursa foto: pixabay.com

Articole recomandate

Cum alegi o combina frigorifica potrivita pentru casa ta? Cum alegi o combina frigorifica potrivita pentru casa ta?
Un frigider este un electrocasnic care te va însoți câțiva ani, așa că este important să evaluezi câteva aspecte înainte de a cumpăra unul nou. Există multe branduri dintre care poți alege și poți opta pentru combină
Alege cele mai bune cadouri de inaugurare a casei, perfecte pentru aproape toata lumea Alege cele mai bune cadouri de inaugurare a casei, perfecte pentru aproape toata lumea
O casă nouă este un motiv important pentru a sărbători și ce modalitate mai bună de a o face decât cu un cadou atent pentru casă și, implicit, pentru propietar sau propietari. Fie că prietenul tău sau prietena ta tocmai s-a mutat într-un
10 idei practice pentru amenajarea bailor mici de apartament 10 idei practice pentru amenajarea bailor mici de apartament
De multe ori, cand accesam rubrica de design interior pe un site sau cand rasfoim reviste de profil, ne incanta modul in care sunt amenajate baile: mobilier care straluceste, obiecte decorative de efect, jocuri interesante de culori. Si ne intrebam de ce nu ar putea si baia noastra sa arate asa. Ei
Cum amenajezi un living: cele mai atractive idei de amenajari moderne de care sa tii cont! Cum amenajezi un living: cele mai atractive idei de amenajari moderne de care sa tii cont!
Livingul este o cameră importantă a casei, unde poți servi mese delicioase, te poți relaxa pe canapea sau un fotoliu cu o carte sau te poți bucura de momente plăcute alături de prieteni. Proprietarii unei locuințe mari, cu livinguri spațioase,
Intampina anul 2022 cu caldura - iata de ce sa montezi o centrala electrica! Intampina anul 2022 cu caldura - iata de ce sa montezi o centrala electrica!
Datorita progreselor constante ale tehnologiei, a trai confortabil si a se bucura de o atmosfera si de o temperatura placute in propria locuinta, indiferent de vremea de afara, devine posibil pentru un numar tot mai mare de romani. Indiferent daca locuiesti la casa sau la bloc, la oras sau in