Care sunt cele mai bune modalitati de a reduce mirosul din litiera pisicii?

Care sunt cele mai bune modalitati de a reduce mirosul din litiera pisicii?
  calendar_month        
Chiar dacă ne iubim animalele de companie, un lucru este cert: mirosul din litiera pisicii este extrem de neplăcut și cu toții suntem în căutarea celor mai bune metode pentru a îl reduce sau, de ce nu, pentru a îl elimina complet. În continuare, cu ajutorul specialiștilor de la SafePet, îți vom recomanda cele mai bune metode de control al mirosului neplăcut din litiera pisicii, astfel încât să te poți bucura de un aer respirabil în casă, inclusiv în zona în care este amplasata litiera.

3 Metode pentru a reduce mirosul de litiera pisicii

Gata cu mirosul neplăcut al litierei! Iată 3 sfaturi de la SafePet, pe care le poți pune în aplicare cât mai repede.

Curăță zilnic litiera

Mirosul neplăcut este cauzat de ureea care se descompune în litiera, eliberând amoniac. Simțul olfactiv al oamenilor este foarte sensibil chiar și la cantități mici de amoniac, iar pisicile eliberează mai mult amoniac în urină decât câinii sau oamenii. Ai observat că atunci când folosește litiera pisica miroase așternutul igienic? Ei bine, trebuie să știi că nici felinelor nu le face plăcere să își facă nevoile într-un mediu cu miros neplăcut. Prin curățarea zilnică a litierei, poți reduce concentrația de amoniac din aer, iar atât tu, cât și pisica ta, veți aprecia acest lucru.

Mai mult decât atât, când este timpul să arunci întreaga cantitate de nisip din litieră, nu o înlocui atât de repede cu așternut igienic proaspăt. În schimb, ia-ți câteva minute pentru a curăța bine litiera, atât în interior cât și în exterior, cu un detergent fără parfum. Lasă litiera să se usuce complet și apoi pune în ea așternut curat. Spală litiera o dată pe săptămână și vei observa că mirosul se va reduce considerabil! Dacă urina a ajuns până la baza litierei pentru pisici sau materiile fecale s-au lipit de părțile laterale, spălarea temeinică este esențială nu doar pentru eliminarea mirosului, ci și pentru sănătatea pisicii.

Înlocuiește litiera periodic

Litierele pentru pisici sunt făcute din plastic și ar putea, teoretic, să reziste o veșnicie, dacă nu ar fi vorba de miros. Plasticul reține foarte bine mirosurile, motiv pentru care este bine să schimbi litiera cu una nouă, periodic. Cei de la SafePet recomandă înlocuirea litierei pisicii o dată pe an.

Dacă vei cumpăra o litieră nouă, ai putea să alegi una acoperită, care va reduce răspândirea mirosurilor. O litiera închisă împiedică mirosurile să ajungă în toată casa, așa cum se întâmplă în cazul celor complet descoperite. De asemenea, pisica ta va aprecia gradul suplimentar de intimitate pe care i-l oferă litiera acoperită.O altă opțiune excelentă pentru reducerea mirosurilor este reprezentată de litiera acoperită sau închisă prevăzută cu filtru de carbon.

Schimbă hrana pisicii

Cu ce îți hrănești pisica? Răspunsul la aceasta întrebare ar putea explica mirosul foarte neplăcut al fecalelor pisicii. Pisica ta are nevoie de o dietă cât mai naturală și echilibrată, cu hrană special formulată pentru nevoile felinelor, fără organisme modificate genetic, conservanți, aditivi și altele ingrediente nocive.

La SafePet, pe lângă litiere închise și așternut igienic pentru pisici, poți găsi și hrană de foarte bună calitate pentru companionul tău. Dacă alegi o hrană super premium sau presată la rece, vei putea observa în scurt timp că intensitatea mirosului din litieră se va reduce odată cu schimbarea dietei.

Așadar, cu ajutorul acestor sfaturi, poți reduce mirosul neplăcut din casă, cauzat de litiera pisicii. Totuși, trebuie să fim realiști și să acceptăm faptul că mirosul nu poate fi eliminat în totalitate, indiferent de metoda aplicată. Dar urmând aceste sfaturi, poți contribui la un mediu mai plăcut și mai igienic în casă, atât pentru tine, cât și pentru pisica ta!


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Clipa si Eternitate
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right