Ce otet sa folosesti pentru a curata masina de spalat. Este ideal si pentru spalarea hainelor

Ce otet sa folosesti pentru a curata masina de spalat. Este ideal si pentru spalarea hainelor
  calendar_month   update 07 Oct 2022, ora: 17:11      
În locul detergenților obișnuiți, oamenii caută din ce în ce mai mult soluții alternative, folosind produse ieftine și naturale pe care le avem deja în cămară sau în frigider. Unul dintre cele mai des folosite, adesea în combinație cu omniprezentul bicarbonat de sodiu, este oțetul, care este frecvent folosit în mașina de spălat.

Cu toate acestea, există cel puțin trei tipuri de otet și nu este întotdeauna ușor de înțeles care dintre ele trebuie să fie utilizate. Vom încerca să facem puțină lumină asupra acestui subiect, învățând cum să folosim cu ușurință cu oțetul de vin alb, oțetul de mere și oțetul de alcool. Pentru gospodărie, de fapt, putem folosi:
oțet de vin alb, care ar proveni din fermentarea vinului;
oțet de mere, care ar fi obținut din fermentarea cidrului și a mustului de mere;
oțet de alcool, o soluție de apă și acid acetic.

Pentru sarcini de curățare mai obișnuite, cum ar fi detartrarea și înălbirea toaletei sau a altor obiecte sanitare, curățarea robinetului, a cuptorului sau a ferestrelor, se poate folosi oțetul de vin alb. Acesta trebuie întotdeauna diluat în apă, chiar și în apă distilată, într-un raport de 1 la 3, adică o parte de oțet la 3 părți de apă. Pentru a-i reduce mirosul înțepător, putem adăuga câteva picături de ulei esențial, cum ar fi eucaliptul sau lămâia. În plus, același tip de oțet poate fi folosit și în mașina de spălat rufe, în loc de balsamul de rufe obișnuit.

Recomandari