Ce semnificatie au florile de galbenele? 3 utilizari mai putin cunoscute ale acestor plante

Ce semnificatie au florile de galbenele? 3 utilizari mai putin cunoscute ale acestor plante
  calendar_month        
Floarea de gălbenele, cunoscută sub denumirea științifică de Tagetes erecta, este foarte specială în Mexic, deoarece joacă un rol esențial în celebrarea Zilei Morților, o sărbătoare tradițională. Totuși, pe lângă simbolismul său puternic, ea are și trei utilizări puțin cunoscute.

Gălbenelele sunt unul dintre elementele centrale ale ofrandei de Ziua Morților. Se crede că cei decedați se întorc din viața de apoi pentru a-i vizita pe cei dragi, iar parfumul și culoarea vibrantă a florii sunt folosite pentru a ghida sufletele celor plecați înapoi la casele lor și pentru a le reaminti calea de urmat. Prin urmare, petalele sunt împrăștiate pe o cărare de la altar până la mormânt, creând o dâră care ajută sufletele să găsească drumul cel bun.

Simbolismul soarelui

Gălbenelele sunt, de asemenea, adesea considerate un simbol al soarelui. Acest lucru se datorează culorii sale galbene strălucitoare, care reflectă luminozitatea soarelui. Sunt, de asemenea, simbolul vieții și al renașterii.

Care sunt utilizările florii de gălbenele?

Utilizare gastronomică și cosmetică

Această floare colorată nu este folosită doar în ofrandele noastre, ci are o valoare importantă în gastronomie și în cosmetică. Aroma sa este adesea folosită pentru a crea diverse feluri de mâncare. În lumea frumuseții, este folosită pentru a îndepărta ridurile și pentru a hidrata fața.

Soiuri de gălbenele

De asemenea, un lucru pe care probabil nu îl știați este că există diferite tipuri de flori de gălbenele, cu culori care variază de la galben strălucitor la portocaliu intens. În timp ce portocaliul este cel mai cunoscut, celelalte soiuri pot juca și ele un rol în decorarea altarelor și a ofrandelor.

Utilizare medicinală

Floarea de gălbenele are, de asemenea, o utilizare medicinală puternică, deoarece conține proprietăți antiinflamatorii care sunt folosite în remedii casnice pentru a trata afecțiuni precum durerile de cap și problemele respiratorii.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Zilele de luni
  • person

    "women are meant to be loved...not understood"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right