Skip to article

Cei mai periculosi virusi informatici

Cei mai periculosi virusi informatici
Care sunt cei mai periculosi virusi pentru calculatorul tau? Ce risti mai exact? Care sunt riscurile? Care sunt semnele de alerta? Iata toate informatiile despre virusii de catre trebuie sa te temi si cateva sfaturi practice pentru a te proteja!

H1N1 si pe calculator!

Autorii virusilor informatici se inspira adesea din evenimentele de zi cu zi pentru a atrage atentia sau pentru a scade vigilenta oamenilor. Acesta este cazul noului virus H1N1, care poarta acelasi nume ca cel al gripei A.

Acest virus ia forma unui troian si se raspandeste prin e-mail (cu expeditor necunoscut), prezentand gripa H1N1 drept o conspiratie economica a industriei farmaceutice.

Cei care doresc sa stie mai multe despre "complot" deschid aplicatia, eliberand codul malitios ce le permite apoi creatorilor virusului sa exploreze continutul calculatorului .

Nume: H1N1
Familie: troian
Virulenta: medie
Nocivitate: medie
Cum te aperi: Nu deschide e-mail-urile cu expeditor necunoscut!

Daca banuiesti ca te-ai infectat, fa o scanare cu antivirusul si spune-i sa stearga virusul.

Clicker.CM pentru hoti

Virusul Clicker.CM, de viata lunga, se numara printre cei mai virulenti virusi in ultimele luni. El infecteaza PC-urile care frecventeaza site-uri numite "warez" care propun descarcarea programelor in versiune "cracked" (piratate) sau a generatoarelor de chei pentru versiunile copiate.

Atunci cand cauti pe net, acest troian afiseaza ferestre externe (pop-ups) intempestive, care te lasa fara protectie contra virusilor. Daca dai clic pe unul dintre ecranele publicitare, se genereaza plati spre creatorii virusului.

Nume: trojan.clicker.CM
Familie: troian
Virulenta: crescuta
Nocivitate: crescuta
Cum te aperi: Fara sa-ti facem morala, iti amintim ca vizita si descarcarea de pe site-uri care sunt la limita legalitatii sunt lucruri periculoase, pe care le faci pe barba ta! Daca te-ai infectat, foloseste antivirusul pentru a sterge virusul.

Cei mai periculosi virusi informatici

Pe386 trimite spam-uri in numele tau

Acest "rootkit" (troian care se ascunde in fisierele de sistem ale Windows) transforma calculatorul in expeditor de spam-uri (e-mail-uri indezirabile). Astfel participi la perpetuarea miliardelor de spam-uri ce polueaza casutele postale electronice din lumea intreaga. Infectarea se remarca prin prezenta unui fisier "Pe386.sys" ascuns, deci care nu poate fi vizualizat de Windows.

Nume: Rustock, SpamTool.Win32.Mailbot.AZ, Trojan-Dropper.Win32Small.APE
Familie: Rootkit
Virulenta: medie
Nocivitate: medie
Cum te aperi: Un antivirus bun il va repera. La nevoie, foloseste o unealta speciala anti-rootkits (Blacklight, Gmer, RootkitRevaler) pentru a-l detecta.

Mebroot ataca Windows 7

Nici bine n-a iesit pe piata noul Windows 7, ca deja e vizat de virusi! Mebroot ii incetineste performantele calculatorului tau, creeaza shortcut-uri pe Desktop, modifica Homepage-ul navigatorului sau multiplica ferestrele publicitare.

Nume: Mebroot
Familie: troian si spyware
Virulenta: medie
Nocivitate: medie
Cum te aperi: Daca antivirusul nu-l poate distruge, foloseste ceva de tipul Spyware Doctor.

Ce sunt virusii informatici?

Un virus este un mic program capabil de a se duplica, adica de a "infecta" alte programe in care se dezvolta. Dezvoltarea retelelor de internet a facilitat expansiunea virusilor informatici. Ei se misca mai ales in lumea PC-urilor (desi exista si pe telefoanele de generatii noi), numarandu-se astazi mai mult de 10 000 virusi diferiti.

Multi dintre acesti virusi nu fac decat sa reduca performantele calculatoarelor, dar exista si unii ce pot provoca daune importante: modificarea sau distrugerea fisierelor, aparitia de ecrane jenante, stergerea Hard Disk-ului, spionarea sau piratarea de date. Asadar, echipeaza-te cu un antivirus bun!

Articole recomandate

Cum aerisesti corect o incapere pentru a evita infectia cu coronavirus Cum aerisesti corect o incapere pentru a evita infectia cu coronavirus
Exista dovezi ca infectia cu coronavirus este transmisa prin aerul pe care il respiram. Un grup de cercetatori din SUA, condus de Kimberly Prather, a dovedit in cadrul unui studiu publica in revista "Science"că persoanele infectate „eliberează mii de particule de aerosoli
Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice
Amenajarea in stil rustic aduce in orice living confort si caldura, dar si o atmosfera extrem de primitoare. Acesta este specific cabanelor sau caselor de vacanta de la munte, fiind definit de mai multe elemente specifice. Insa, un lucru este sigur, un living amenajat in stil rustic nu se demodeaza
Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa
Orice femeie poate deveni mama, dar atunci cand iti doresti o familie numeroasa, prioritatile tale se schimba si trebuie sa te adaptezi unui stil de viata complet diferit. Nu doar cresterea copiilor, cat si rutina si felul in care iti gestionezi timpul vor juca un rol important in viata ta. O
Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta
Vrei să schimbi perdelele din casa ta? Ține cont că acestea nu sunt doar un element decorativ, ci vă ajută și să vă îmbunătățiți confortul casei. Perdelele sunt un element care trebuie ales cu mare grijă la decorarea casei
Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti
Dacă te gândești să îți cumperi o garsonieră, cu siguranță îți dorești să știi mai multe și despre costurile asociate întreținerii acesteia. O locuință de o cameră te poate ajuta să faci