Skip to article

Creeaza mobila cu aspect antic

Creeaza mobila cu aspect antic
Transformarea propriului mobilier poate fi o proba de creatie pentru tine.

Te provocam cu idei ingenioase

Atunci cand bugetul pe care il ai este redus apeleaza la cateva solutii practice pentru casa ta.
Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi:

Pasul 1. Pentru acest proiect alegeti mobilierul din lemn. Acesta poate fi procesat usor, iar rezultatul poate fi fantastic.

Pasul 2. Loveste cu ciocanul blatul de lemn al unei mese. Fisurile pe care le faci nu trebuie sa fie prea mari sau prea adanci. Nu insista intr-un singur loc.

Creeaza mobila cu aspect anticAspectul uzat trebuie sa cuprinda toata piesa de mobilier. Asadar, aplica cu ciocanul lovituri pe toate suprafetele vizibile.

Pasul 3. Aspectul de uzat il puteti realize si cu ajutorul unui lant metalic cu zale groase.

Loviturile aplicate cu ciocanul peste acest lant trebuie facute uniform.

Pasul 4. Cu o lampa de lipit cu propan ardeti colturile si cateva dintre gaurile aplicate.

Pasul 5. Dupa ce ati tratat intreaga suprafata frecati cu smirghel toata piesa de mobilier. Aceasa finisare va conferi piesei tale de mobilier un aspect uniform si placut la atingere.

Pasul 6. Aplica cu o pensula lata un lac protector nuantat. O solutie de mare efect ar fi sa opteazi pentru culori pale de galben sau aramiu.

Lasa-l sa se usuce conform instructionilor de pe ambalaj.

Pasul 7. Dupa uscare sterge intreaga piesa de mobilier cu o carpa uscata si curata din bumbac. Foloseste ulei de in pentru un ultim luci. Acesta va proteja lemnul si-l va face sa straluceasca.

Pasul 8. Orneaza-ti etajerele cu cateva farfurii metalice cu aspect antic, suporturi de lumanari sau statuete din bronz.

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o