Cum alegi apartamentul potrivit pentru fiecare etapa a vietii

Cum alegi apartamentul potrivit pentru fiecare etapa a vietii
  calendar_month        
Iti doresti un apartament, insa nu stii sigur ce sa alegi? Stim ca, uneori, alegerea unui apartament potrivit este un pas important in viata fiecarui om. Aceasta alegere poate fi influentata de mai multi factori, printre care numarul de camere necesar si etapa vietii in care te afli. Indiferent daca vorbim despre tineri, cupluri tinere, familii in crestere sau persoane in varsta, nevoile pentru o locuinta adecvata se pot schimba, astfel ca trebuie sa tii cont de acestea. In continuare, iti prezentam cum poti alege apartamentul potrivit pentru fiecare etapa a vietii.

Apartament pentru tineri

Daca esti un tanar la facultate sau abia ai absolvit facultatea si ai intrat in campul muncii, iti doresti un apartament care sa nu coste foarte mult si pe care sa il intretii foarte usor. Daca parintii tai te pot sprijini pentru a-l cumpara, atunci alege o garsoniera sau un apartament cu doua camere, mai mic, accesibil din punct de vedere financiar si usor de intretinut.

Nu vei avea prea mult timp pentru a-l ingriji corespunzator, avand in vedere ca este etapa in care te formezi profesional, te distrezi, iar timpul liber nu ti-ai dori sa il petreci curatand locuinta. De aceea, una sau doua camere pot fi usor de intretinut chiar si cand nu ai mult timp. Alege un apartament situat intr-o zona buna, cu acces rapid la mijloacele de transport in comun. Poti alege din lista cu apartamente de vanzare in Craiova, Bucuresti, Pitesti, Ploiesti si alte mari orase ale tarii.

Cupluri tinere

Cand vine vorba despre cupluri tinere, eventual proaspat casatoriti, apartamentul trebuie sa fie o imbinare intre ceea ce au nevoie in acest moment si planurile lor. Se recomanda un apartament cu doua camere, intrucat sunt momente in care fiecare are nevoie de spatiul personal, iar o garsoniera poate fi si neincapatoare din punctul de vedere al spatiului de depozitare. Apartamentele cu doua dormitoare pot fi ideale pentru a oferi suficient spatiu pentru cupluri, impreuna cu posibilitatea de a crea zone pentru activitati precum lucratul de la distanta sau exercitiile fizice. De asemenea, apartamentele cu doua camere sunt ideale si pentru un cuplu cu un bebelus, pana se muta intr-un apartament mai mare sau intr-o casa.

Familii

Pentru familii, alegerea unui apartament potrivit poate fi influentata de necesitatea de spatiu suplimentar si de accesibilitatea la scoli, parcuri si alte facilitati pentru copii. Ideal, alege apartamente cu trei sau mai multe dormitoare. Astfel, copilul sau copiii vor avea camera sau camerele lor, iar sufrageria va ramane libera, pentru a primit invitati si pentru ca toata familia sa petreaca timp de calitate in fiecare zi.

Persoane in varsta

Multe persoane in varsta aleg sa vanda apartamentul cu trei sau patru camere si sa se mute intr-unul cu doua camere sau chiar intr-o garsoniera. Acestea sunt mult mai usor de intretinut, iar in aceasta etapa a vietii treburile casnice pot deveni mai dificile. De asemenea, apartamentul ar fi bine sa fie situat intr-o cladire cu lift si intr-o zona cu multe facilitati: magazine, piata, farmacii, poate si un parc si altele asemenea. Persoanele in varsta vor aprecia daca nu vor avea prea mult de mers pentru a ajunge in locurile de interes.

Alegerea unui apartament potrivit poate fi influentata de mai multi factori, printre care numarul de camere si etapa vietii in care te afli. Indiferent daca esti un tanar, daca te muti cu partenerul sau partenera ta, daca vrei sa ai un copil sau daca te-ai pensionat si vrei o locuinta care se intretine mai usor, tine cont de ceea ce iti doresti si ce ti se potriveste.Sursa foto: Shutterstock


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura -8-
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right