Cum economisesti bani la supermarket?

Cum economisesti bani la supermarket?
  calendar_month        
Credeai ca singurele cai de a face economii la supermarket sunt cele care se bazeaza pe folosirea cupoanelor, a cardurilor de fidelitate sau achizitionarea ofertelor speciale?

Ei bine, mai sunt si altele! Afla, de pilda, ca modul in care te plimbi pe aleile din supermarket conteaza enorm! Iata cateva secrete din interior!

1. Plimba-te pe langa pereti

Stiai ca cele mai proaspete si mai sanatoase alimente se gasesc alaturate de peretii supermarketurilor? Fructe, vegetale, lactate, oua, carne: toate aceste ingrediente de baza nu sunt atat de accesibile consumatorilor, caci oricum ele se cumpara, si fara efortul de marketing. In schimb, cele semipreparate (evident mai scumpe), nesanatoase, se gasesc in mijlocul magazinului , ca tot omul sa le vada.

2. Ai grija la capetele randurilor!

Capetele randurilor sunt locurile unde isi asaza produsele firmele care dau cei mai multi bani pe promovare in magazin. Logic ca acesti bani vor trebui recuperati de undeva, adica din buzunarul tau! Nu e vreo super-oferta, e pur si simplu locul care sare cel mai mult in ochi cand te plimbi prin supermarket, de aceea e si scump.

De asemenea, tot in capul randului se asaza si produsele care sunt complementare cu cele de pe raftul mare. De exemplu, daca pe raft se afla vinuri, in cap de rand se pot gasi apele minerale (pentru fabricarea spritului) cele mai scumpe.

3. La raft, uita-te stanga-dreapta, sus-jos inainte sa alegi un produs

La fel cum capul de rand este locul cel mai prielnic pentru vanzari (si pentru preturile de top), la fel e si cu mijlocul raftului. Clientilor le e greu sa-si suceasca gatul, sa se uite pe sus sau pe jos, asa ca mijlocul e locul vazut de toata lumea. In plus tot aceasta e zona unde se gasesc produsele care mai au putin si expira. Uita-te, de exemplu, la lapte: cel pozitiona mai sus expira mai tarziu! Compara produsele inainte sa cumperi!

4. Alege cu atentie

Nu lua primul produs care-ti iese in cale! Uita-te la data de expirare, ca sa nu-l arunci apoi! Trebuie sa te asiguri ca produsul expira cat mai tarziu, ca ouale din carton nu sunt crapate, ca sucul/laptele nu e deschis. Ai grija sa capeti 100% din ceea ce cumperi!

5. Cumpara ce vrei, nu ce ti se ofera!

Magazinele vand atat salam vrac, cat si ambalat sau feliat. Tu ce alegi? Pai daca il alegi pe cel feliat si ambalat, e clar ca vei plati mai scump (ambalajele costa enorm!). Daca il alegi pe cel ambalat, vei cumpara 1 kg de salam si probabil ca se va strica in frigider. Asadar, daca doresti 300 g de salam, cumpara-l vrac, si roag-o pe doamna de la servire sa ti-l felieze.

Recomandari