Nu suporti sa toci ceapa pentru mancare? Iata cum te poti opri din plans!
Foloseste robotul de bucatarie
Taie ceapa cu ajutorul robotului. Ai grija sa n-o tai prea mica si asteapta cateva secunde inainte sa ridici capacul pentru ca particulele de gaz toxic produse sa aiba timp sa se aseze si sa nu-ti tasneasca direct in ochi.
Raceste-o
Tine ceapa la frigider sau pune-o in frigider cu cateva minute inainte de a o toca pentru mancare. Desi ceapa nu se tine in mod normal in frigider, s-a demonstrat ca ceapa rece produce mai putine lacrimi!
Spal-o
Toaca ceapa sub un jet de apa rece, pentru a alunga iritantii inainte de a ajunge la nivelul ochilor tai.
Evita cotorul
Specialistii spun ca poti evita lacrimile la taiatul cepei daca indepartezi mai intai capacul, apoi cateva straturi exterioare, lasand cotorul intact. De ce? Cotorul are cea mai mare concentratie de compusi cu sulf, care-ti fac ochii sa lacrimeze.
Protejeaza-ti ochii
Poarta ochelari de protectie, ca la ora de chimie. Poti cumpara unii speciali sau iti poti folosi ochelarii de scufundari.
Incearca trucul cu painea
Tine o felie de paine in gura in timp ce tai ceapa. Teoria spune ca astfel vei fi fortata sa respiri pe gura, iar iritantii nu vor mai ajunge in nas, iar astfel iti va fi mai greu sa lacrimezi.