Skip to article

Cum iti agati tablourile?

Nu e nimic mai agreabil decat un tablou care dialogheaza armonios cu restul camerei.

Iata regulile de aur pentru a-l agata bine si pentru a-l pune in valoare!

In ce pozitie il agati?

Agatarea geometrica consta in desenarea unui patrat, dreptunghi sau oval mare pe perete, din tablouri mici, de diferite dimensiuni.

Agatarea rectilinie, in lungul unei drepte orizontale sau verticale, creaza o linie de fuga, care mareste spatiul.

Agatarea asimetrica este indicata doar pentru tablourile de dimensiuni medii si mari.

Sfat: poti pune un tablou mare deasupra unora mici, insa contrariul este de evitat,

Cum iti agati tablourile?

La ce inaltime se agata tablourile?

Inaltimea buna este la nivelul ochilor, pentru a evita deformarea imaginilor. In general, tablourile se monteaza la 1.70 m de sol. Nu pune mini-tablouri deasupra acestei inaltimi, caci nu se vor mai vedea deloc.

Lumina este indispensabila

Lumina ne permite sa ne dam seama de culori si de profunzimea imaginilor. Daca nu poti sa luminezi tablourile de sus, cum se intampla in galeriile de arta, foloseste o lampa pe un birou alaturat, careia sa-i intorci becul spre tablouri. Lumina trebuie sa cada dintr-o parte, nu de sub tablouri, pentru a nu crea umbre.

Curatarea tablourilor

Tablourile pot fi curatate de praf cu o pana mare sau cu o o veche perie de barbierit. Pentru a le reda stralucirea, opteaza pentru alcool menajer. Efect garantat!

Articole recomandate

Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi
Camera bebelusului este una dintre principalele preocupari ale oricarei viitoare mame. Fiecare isi doreste ce este mai bun si mai frumos pentru copilul ei si e firesc sa fie asa. Amenajarea camerei bebelusului este misiunea perfecta pentru orice viitoare mamica. Va cauta ore in sir toate variantele
Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute. Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute.
Se intampla, adesea, ca sa ai libere doar 30 de minute, asa ca te vei gandi, „Doamne, ce pot face intr-o jumatate de ora?” Ei bine, doar de atat ai nevoie pentru a-ti organiza sifonierul. Sau macar sa iti faci ordine intre haine. Iata cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute:
Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari
Lavanda are un miros minunat. Atat florile cat si uleiul de lavanda au multiple utilizari care te vor uimi. Lavanda este folosita ca planta medicinala din vremuri indepartate, iar proprietatile terapeutice ale uleiului esential extras din flori au fost descoperite la inceputul secolului al XX- lea.
15 utilizari surprinzatoare ale lamailor 15 utilizari surprinzatoare ale lamailor
Lamaile sunt unele dintre cele mai versatile fructe. Si aici nu este vorba numai de gatit. Sucul de lamaie este acid, un dezinfectant natural si este extrem de hranitor. Mirosul sau este bun pentru oameni. insa extrem de neplacut pentru daunatori. In plus, lamaia te ajuta sa conservi alimentele.
10 treburi casnice pe care le poti rezolva in 30 de secunde 10 treburi casnice pe care le poti rezolva in 30 de secunde
Chiar si cand ai la dispozitie 30 de secunde poti duce la indeplinire oricare dintre aceste treburi casnice. Cu o viata ocupata, cu un program super solicitant avem prea putin timp liber pentru a  ne ocupa de orice altceva. Insa, aceste treburi casnice pot fi executate in numai cateva zeci de