Cum poti economisi gaz cand gatesti. Trucuri pe care poti sa le aplici ca sa ai facturi mai mici

Cum poti economisi gaz cand gatesti. Trucuri pe care poti sa le aplici ca sa ai facturi mai mici
  calendar_month        
Electricitatea nu este singura energie care s-a scumpit în ultimele luni, ci si gazul care este folosit cel mai mult intr-o gospodarie, in special penyru incalzire si prepararea mancarii.

Pregătirea mâncării care ne asigură energia zilnică poate că nu este activitatea care consumă cel mai mult gaz în casă, dar poate fi o cheltuială majoră dacă nu acordăm atenție ustensilelor pe care le încălzim sau curățării plitelor, de exemplu.

Pentru a evita irosirea acestui combustibil atunci când gătiți, se recomandă să aveți grijă de igiena arzătorului. Acest lucru se datorează faptului că, dacă acestea sunt înfundate cu grăsime și funingine, pot cauza o ardere slabă, emițând o flacără mai slabă și crescând consumul de energie.

Trebuie să scoatem capetele arzătoarelor (discurile metalice) și apoi să scoatem partea rămasă a piesei, adică capul fiecărui arzător. Lăsați totul la înmuiat timp de 20-30 de minute într-un bol cu apă cu săpun pentru a înmuia murdăria, apoi frecați cu un burete. În cazul în care petele nu dispar, putem acoperi piesele cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă și le putem freca din nou. După ce au fost clătite, se usucă și se montează din nou.

O altă modalitate de a economisi gazul în timpul gătitului este alegerea recipientelor potrivite: materialul este la fel de important ca și mărimea. De exemplu, oțelul inoxidabil conduce foarte bine căldura, mult mai bine decât fierul, care are nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi și va necesita mai multă energie. De asemenea, ar trebui să alegem tigăi și oale care să acopere arzătoarele. Dacă sunt mai mici, focul se va scurge prin părțile laterale și nu îl vom folosi în mod corespunzător. Dar nici nu este nevoie să exagerați cu mărimea. Atunci când gătiți un ou prăjit, nu este indicat să alegeți o tigaie prea mare, deoarece necesită mai mult ulei, care va dura mai mult timp pentru a se încălzi.

Trucuri ca sa reduci consumul de gaz atunci cand gatesti

Faptul că toate alimentele au fost tăiate, decojite și dezghețate atunci când porniți aragazul poate fi, de asemenea, util pentru a economisi gazul, deoarece acesta nu va rămâne pornit mai mult decât este necesar. Din nou, este important ca acestea să fie bine dezghețate, altfel vor avea nevoie de mai mult timp pentru a fi gătite. Mai jos, enumerăm alte sfaturi pentru a reduce costul acestui combustibil în bucătărie:

Controlați temperatura. Este recomandat să începeți gătitul la foc mare și să îl reduceți treptat (dacă preparatul permite, desigur).
Profitați de căldura reziduală. După ce arzătorul a fost oprit, acesta continuă să producă căldură reziduală. Din acest motiv, poate fi oprit cu câteva minute înainte de ora de gătire, deoarece alimentele vor continua să se gătească.
Acoperiți oalele atâta timp cât acest lucru nu contravine rețetei. Astfel, căldura este menținută mai bine și este nevoie de mai puțină energie pentru a finaliza gătitul.
Folosiți oala sub presiune. Aceasta poate atinge presiuni mai mari decât presiunea atmosferică, adică punctul de fierbere al apei este crescut. Acest lucru înseamnă că gătim la mai mult de 100 de grade Celsius și, prin urmare, timpul de gătire este mai scurt, iar consumul de gaz este redus.
Pregătirea hranei pentru mai multe zile. Gătiți mai multe feluri de mâncare din meniul săptămânal, astfel aragazul este pornit mai rar, iar economiile de sunt mai mari.


Recomandari