Cum poti reduce consumul de curent electric in fiecare luna. Trucuri si sfaturi utile

Cum poti reduce consumul de curent electric in fiecare luna. Trucuri si sfaturi utile
  calendar_month        
Aplicarea acestor sfaturi pentru a economisi energie acasă este la fel de benefică pentru mediu ca și pentru portofelul dumneavoastră. Consumul de energie a crescut dramatic, în multe cazuri pentru că nu suntem cu adevărat conștienți de costul unora dintre obiceiurile noastre. În plus, trăim într-o cultură a consumismului excesiv care promovează utilizarea unor aparate de care nici măcar nu avem nevoie.

De asemenea, pretul energiei electrice a crescut enorm, de aceea este bine sa aplici aceste trucuri ca sa reduci cat mai mult consumul de curent lunar, astfel incat sa nu te trezesti cu facturi uriase la energia electrica.

1. Izolați-vă casa

Dacă dorim să fim mai eficienți din punct de vedere energetic, este esențial să identificăm și să controlăm scurgerile de aer, care sunt adesea concentrate în uși și ferestre. Uneori apar și în conductele de ventilație și în jurul ventilatoarelor de extracție. Unele dintre aceste scurgeri vor trebui să fie rezolvate de profesioniști, dar altele, cele mai simple, pot fi rezolvate de noi înșine.

O soluție ieftină pentru izolarea ferestrelor este reprezentată de garniturile de etanșare. Acestea sunt benzi de silicon sau alte materiale care sunt plasate în jurul marginilor structurii ferestrei, sigilând-o ermetic. Acest lucru împiedică pătrunderea aerului rece prin fisuri și păstrează căldura.

2. Înlocuirea becurilor

Una dintre cele mai ușoare schimbări pe care le puteți face este schimbarea becurilor din casă. Becurile cu halogen consumă de până la 10 ori mai multă energie electrică decât becurile cu LED sau becurile economice. Da, sunt mai scumpe, dar durata lor de viață este, de asemenea, mai mare (până la 10.000 de ore), astfel încât merită investiția.

3. Scoateți aparatele din priză

Toate aparatele electrice care nu sunt utilizate trebuie să fie întotdeauna scoase din priză. Televizorul, casetofonul, computerul și aparatul de cafea sunt câteva dintre aparatele pe care avem tendința de a le lăsa mereu conectate la priză. Și este important de știut că, în timp ce sunt în modul standby, acestea continuă să consume energie, chiar dacă aparatul este oprit. Scoaterea lor din priză noaptea, când ieșim din casă sau când nu le vom folosi, ne va face să observăm îmbunătățiri în facturile de electricitate.

4. Stingeți luminile

Acest sfat de economisire a energiei pe care vi-l vom da este cel mai simplu dintre toate: stingeți luminile. Lumina reprezintă 20% din consumul de energie al gospodăriilor, așa că stingerea luminilor pe care nu le vom folosi poate fi o modalitate bună de a economisi energie. Ori de câte ori părăsim o cameră, ar trebui să stingem luminile și să le aprindem doar pe cele strict necesare.

5. Spălare cu apă rece

11,8% din energia pe care o plătim la sfârșitul lunii corespunde activității mașinii de spălat. Încălzirea apei la temperaturi ridicate pentru a spăla hainele este unul dintre motivele pentru care mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai mari consumatoare de energie din electrocasnice. Din acest motiv, vă recomandăm spălarea cu apa rece, deoarece în zilele noastre avem detergenți puternici care pot îndepărta murdăria fără a fi nevoie să folosim apă fierbinte. În plus, în cazul hainelor, calitatea țesăturilor și a culorilor va fi mai bine îngrijită.

Recomandari