Skip to article

Cum racesti sucul in doua minute?

Cum racesti sucul in doua minute?
Cand o bautura care se presupune a fi servita rece ca gheata este turnata in pahar la temperatura camerei, parca nu mai are niciun farmec... Iata cum iti poti raci bauturile (la cutie sau la sticla) cu ajutorul unor ustensile care se gasesc in orice bucatarie: un bol, gheata, apa si ingredientul secret: sarea!

Apa in bol

Umple un bol mare cu destul de multa apa pentru a acoperi sucurile pe care ai nevoie sa le racesti, dar lasa cativa centimetri liberi sus.

Adauga gheata

Adauga cat poti de multa gheata in apa.

Amesteca sarea

Adauga un pumn de sare, grunjoasa sau de masa. Sarea va cobori temperatura apei, facand-o un agent de racire mult mai eficient.

Amesteca ingredientele

Invarte rapid amestecul pentru a combina ingredientele. Apoi adauga cutiile de suc si intoarce-le odata la 10 secunde, vreo 2 minute. Amesteca incet sa nu dai apa si gheata pe jos.

Clateste si bea

Dupa aproximativ 2 minute, scoate cutiile din amestecul rexe si clateste-le sub un jet de apa pentru a indeparta sarea. Acum stii cum sa racesti sucul imediat!

Nu lasa sucurile dietetice sa se incalzeaza prea tare

Un semnal de alarma pentru iubitorii de sucuri light: aspartamul (indulcitorul artificial) se descompune la temperaturi inalte, deci daca lasi sucul in masina, iar temperatura trece de 30 o C, vei obtine o bautura scarboasa cu un gust neplacut, chiar si dupa racire.

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o