Cum sa ai o baie aerisita si parfumata

Cum sa ai o baie aerisita si parfumata
  calendar_month        
Din cauza umezelii si a faptului ca probabil nu exista o fereastra, baile au adesea un miros inchis, usor imbacsit. Daca vrei sa schimbi acest lucru, nu este necesar sa cumpari produse care improspateaza aerul doar pentru jumatate de ora, ci sa urmezi o serie de pasi care vor lasa mereu o baie parfumata, indiferent de momentul zilei.

Incepe curatenia


Scapa de toate obiectele vechi, expirate si de cele pe care nu le mai folosesti. Lasa in baie doar produsele pe care le folosesti in mod frecvent si care chiar ar trebui sa stea in baie. Dupa ce lasi in incapere doar strictul necesar, depoziteaza-le pe toate intr-un cos si spala toate suprafetele, incepand de la faianta si cada, pana la oglinda si sertare.

De asemenea, gresia poate fi o sursa a mirosurilor neplacute, mai ales daca nu este spalata corespunzator. Zona din jurul vasului de toaleta este adesea murdarita din cauza stropilor de apa care sar atunci cand tragi apa. Cu timpul, aceste picaturi vor incepe sa emane un miros greu, neplacut. Pulverizeaza o solutie de curatat in jurul vasului de toaleta si spala bine cu un burete abraziv sau cu o perie.

Totul trebuie sa sclipeasca de curatenie, iar la final pulverizeaza o solutie dezinfectanta. Deschide larg usa de la baie timp de o ora, iar apoi intoarce-te in incapere.

Aranjeaza toate produsele la locul lor, iar dupa ce baia este perfect curata, nu iti ramane decat sa treci la pasul in care plasezi strategic obiecte placut mirositoare. Evita sa folosesti tot felul de deodorante de camera. Acestea sunt toxice, iar din momentul in care sunt inhalate, maresc riscul de aparie a bolilor respiratorii. In plus, intr-o camera greu de aerisit, acestea pot avea un miros greoi, ametitor.

Solutii parfumate

Mergi intr-un plafar si alege unul sau doua uleiuri esentiale. Cele mai potrivite, pentru baie, sunt cele fresh. Evita mirosurile dulci pentru baie si opteaza pentru menta, eucalipt, lavanda, pin etc. Partea buna este ca menta si eucaliptul au si proprietati antibacteriene, care tin la distanta microbii, bacteriile si sporii de mucegai care se pot forma in baie.

Coase cativa saculeti din bumbac, pe care sa ii umpli cu multa vata stropita in prealabil cu 10 - 15 picaturi din uleiul esential preferat. Agata acesti saculeti de oglinda sau aseaza-i printre produsele de ingrijire. Mirosul tau preferat te va intampina ori de cate ori vei intra in baie, pentru o perioada de cel putin o luna. Dupa aceasta perioada, va trebui sa inlocuiesti vata din saculet cu una noua, proaspat parfumata. Eventual o data pe luna poti schimba si uleiul esential.

De asemenea, lumanarile parfumate sunt o varianta buna, insa iti va fi incomod sa le aprinzi ori de cate ori vei simti un miros neplacut in baie.

Sfaturi!

Mentine baia mereu aerisita. Daca ai o gura de aerisire, monteaza un mini ventilator la nivelul acesteia, astfel incat aerul sa fie mereu improspatat. De asemenea, un ventilator va ajuta la mentinerea aerului uscat in baie, chiar si atunci cand faci baie in apa fierbinte.

Nu lasa in baie prosoape, haine sau covorase ude. Acestea vor incepe sa emane mirosuri neplacute, pe masura ce va trece timpul.

Autor: Corina Petrea

Recomandari