Skip to article

Cum sa alegi un uscator de rufe

Cum sa alegi un uscator de rufe
Te-ai săturat să aștepți câteva ore bune pentru a avea parte de haine uscate? Vrei să îți iei un uscător de rufe, dar nu știi ce model să alegi?

În acest articol îți vom prezenta caracteristice principale ale unui uscător de rufe, tipuri de uscătoare, dar și avantajele și dezavantajele unui astfel de aparat.

Avantaje și dezavantaje

Să începem cu părțile bune și părțile rele ale unui uscător de rufe.

Printre avantajele evidentele ale acestui aparat  se numără uscarea foarte rapidă a rufelor. Nu trebuie să mai aștepți ore întregi ca rufele tale să se usuce. Astfel, economisești timp.

Un alt avantaj al unui uscător de rufe este că îți protejează țesăturile și îți va fi mult mai ușor să calci și să netezești hainele imediat după uscare.

În ceea ce privește dezavantajele, principala problemă este costul mare al unui uscător. Fie că optezi pentru o mașină de spălat cu opțiune de uscare sau pentru un uscător simplu, prețul aparatului este destul de ridicat.

De asemenea, spațiul poate fi o problemă pentru cei care stau la apartament. Uscătorul de rufe este destul de mare și ocupă mult spațiu.

Tipuri de uscătoare de rufe

1. Uscător de rufe prin condensare fără pompă de căldură

Un uscător de rufe prin condensare utilizează un sistem special de încălzire. Prin acest sistem, apa din rufe se evaporă și se produce condensul. Mai apoi, apa este eliminată în afara aparatului, iar rufele sunt 100% uscate.

Acest tip de aparat are un furtun prin care apa se scurge, dar ai și posibilitatea de elimina manual apa din uscătorul de rufe. Este o variantă de uscător mai ieftină, potrivită pentru cei cu un buget restrâns.

2. Uscător de rufe prin condensare cu pompă de căldură

Uscătoarele cu pompă de căldură funcționează tot pe același principiu. Față de primul model prezentat, acestea reutilizează aerul și îl încălzesc din nou și din nou, nu îl evacuează.

Principalul avantaj al acestui tip de uscător este că aerul nu se mai elimină și nu se va mai încălzi camera în care este poziționat uscătorul.

Un astfel de uscător este ceva mai scump, dar este și mai economic fiindcă reutilizează aerul.

3. Mașină de spălat cu uscător de rufe integrat

O altă variantă pentru a usca hainele rapid este să achiziționezi o mașină de spălat cu uscător de rufe. Desigur, nu sunt la fel de performante precum un aparat de uscat, dar mașinile de spălat cu uscător incorporat te ajută să faci economie.

De asemenea, o mașină de spălat cu uscător este potrivită pentru persoanele care au mai puțin spațiu în casă. Cumperi și montezi un singur aparat, nu două. Nu va mai trebui să muți hainele din mașină în uscător, trebuie doar să îl setezi.

Cum alegi un uscător de rufe

Înainte de a achiziționa un uscător trebuie să alegi tipul său. Așa cum am menționat anterior, dacă ai puțin spațiu, poți opta pentru o mașină de spălat cu uscător integrat. Dacă vrei ceva mai performant, dar nu foarte scump, este ideal un uscător prin condensare fără pompă de căldură.

Cel mai performant și economic model este cel cu pompă de căldură, dar prețul de achiziție este destul de piperat.

Un alt lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este clasa energetică. Fiind niște aparate destul de nou apărute pe piață, majoritatea se încadrează în clasele A+, A++ sau chiar A+++. Acest lucru înseamnă că nu îți va crește prea mult factura la electricitate.

Dacă ai loc în casă, optează pentru un model cu un volum al tamburului mai mare. Cu cât este mai mare cu atât rufele tale se vor usca mai bine și vor fi mai puțin șifonate. Trebuie însă să te asiguri că ai destul loc în încăpere pentru a pune un uscător și a îi lăsa ceva spațiu lângă pentru evacuarea apei.

Acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie să le știi înainte să achiziționezi un uscător de rufe. Tu ce tip de uscător de rufe vrei să cumperi?

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un