Cum sa folosesti zaharul in gospodarie

Cum sa folosesti zaharul in gospodarie
  calendar_month        
Pe langa rolul sau in bucatarie, zaharul are si alte intrebuintari in gospodarie , inedite dar eficiente. Pastreaza dulciurile proaspete mai mult timp, pregateste o solutie pentru a scapa de muste sau combate parazitii de pe plante cu ajutorul zaharului.

Epileaza-te cu zahar

Epilarea cu zahar este cunoscuta in special in Orientul Mijlociu, insa s-a raspandit in mai multe parti ale lumii ca o metoda alternativa de indepartare a parului nedorit. Poti face chiar acasa o solutie din apa, zahar si suc de lamaie pe care sa o folosesti in loc de ceara.

Scapa de muste

Mustele sunt intodeauna suparatoare. Pe langa aspectul lor neplacut, aceste insecte sunt si purtatoare de boli si microbi. Combina un pesticid cu zahar brun si o banana pentru a obtine o solutie care va atrage si va prinde mustele in ea.

Protejeaza plantele

Protejeaza plantele din gradina de daunatorii care ataca radacinile. Imprastie zahar la baza plantelor pentru a scapa de viermii si parazitii care ataca plantele.

Curata grasimea si vopseaua

Vopseaua cazuta pe maini, direct pe piele, precum si grasimea pot fi inlaturate cu o solutie din zahar si ulei, datorita calitatii abrazive a zaharului si celei emoliente a uleiului.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

4 oct
  • person

    "nu pot sa imi dau seama de ce a tebuit sa astept 30 de ani ca sa il intalnesc!!!unde a fost pana acu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right