Skip to article

Cum se intretine granitul?

Cum se intretine granitul?
Reputat pentru rezistenta sa, granitul necesita o intretinere specifica.

Iata care sunt gesturile corecte pentru ca suprafetele din granit sa ramana curate si stralucitoare ca in prima zi.

Diversele tipuri de granit

Granitul este adesea utilizat in baie sau bucatarie, deoarece este un material compus din piatra densa, deci absoarbe foarte putin apa.

Nu toate tipurile de granit ofera aceeasi rezistenta la lichide si pete. Cel mai raspandit granit din casele noastre este granitul slefuit.

Neted si stralucitor, el a suferit un tratament prealabil care l-a facut impermeabil si usor de intretinut.

Granitul brut sau semi-brut se dovedeste insa mai delicat, mai ales in caz ca se pateaza de grasime.

Materialul Granito nu este granit in adevaratul sens al cuvantului. El este compus dintr-un amestec de marmura si ciment, si nu prea mai e la moda.

Cu toate acestea, el se mai fabrica inca, deoarece este usor de curatat, cu apa si detergent sau sapun. Este interzisa curatarea cu clor.

Cum se intretine granitul?

Tratarea granitului

Deoarece granitul nu este impermeabil natural, el este tratat. Pentru aceasta, profesionistii folosesc produse hidrofuge si oleofuge specifice, care fac granitul rezistent la apa si substante grase.

Daca vrei sa-l tratezi acasa, trebuie sa cureti suprafata foarte bine cu detergent si apoi sa aplici un strat gros de ulei, pe care sa-l lasi peste noapte.

Freaca apoi cu buretele si gata. Atentie: granitul tratat astfel va fi mai rezistent la lichide, insa isi va schimba si culoarea, devenind mai inchis.

In caz de granit slefuit

Starul bucatariilor, granitul slefuit este o adevarata fericire pentru gospodine, deoarece nu este greu de intretinut si se pateaza greu. El se curata cu un burete si solutie de geamuri, care ii va da stralucire.

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o