6. Scoate o pata de alcool, vin sau suc
Petele de bere se scot usor cu apa. Daca versi vin (sau suc), tamponeaza pata cu apa minerala, si las-o sa actioneze cateva minute. Pata va disparea de la sine! De asemenea, poti sa incerci cu un amestec compus dintr-o parte apa si trei parti alcool de 90 o . Asteapta ca mocheta sa fie bine impregnata, apoi absoarbe lichidul cu un servetel.
7. Scoate o pata grasa
Petele de unt sau de ulei se trateaza mai intai prin absorbtia maximului de grasime cu o sugativa. Aplica apoi neofalina (amestec de benzen cu benzina usoara) direct pe pata, apoi aplica o pudra absorbanta (de tip talc). Lasa sa actioneze 24 ore, apoi da cu aspiratorul.

8. Scoate o pata de cafea, ceai sau ciocolata
Uneori, petele de cafea pot fi scoase doar cu apa, daca sunt curatate imediat. Daca apa nu e de ajuns, imbiba o carpa intr-un amestec echivalent de alcool si otet alb. Ciocolata poate fi scoasa si cu benzina.
9. Scoate o guma de mestecat uscata
Nu da cu aspiratorul! Foloseste un cub de gheata si tamponeaza guma pana ce devine dura. Se va detasa foarte usor, folosind un cutit.
10. Celelalte pete
Fructe: Curata cu apa, apoi freaca cu un amestec compus dintr-o parte de apa si trei parti de alcool de 90 o .
Sange: Daca e uscat, se ia cu peria. Sangele proaspat se tamponeaza cu otet alb (testat in prealabil intr-un colt care nu este vizibil, pentru a verifica daca decoloreaza suprafata).
Arsura de tigara: Frecatul cu unghia agraveaza situatia, asadar abtine-te! Foloseste smirghel foarte fin, pana ce pata dispare complet.
Ou: Se ia cu benzina sau cu un amestec jumatate apa si jumatate alcool 90 o .
Lipici: Uda cu apa rece, apoi tamponeaza cu otet alb.
Oja: Cu o hartie, tamponeaza pentru a absorbi maximum de oja. Inmoaie o carpa in acetona si freaca pata.
Vopsea in ulei: Tamponeaza cu esenta de terebentina.
Pentru a elimina amprenta unei mobile asupra unui covor sau mochete: Umezeste o carpa in apa, apoi freaca bine pe amprenta. Da usor cu un fier de calcat caldut (ai grija sa nu arzi fibrele), si perie covorul.