De ce sa pui o lingura de metal in cuptorul cu microunde

De ce sa pui o lingura de metal in cuptorul cu microunde
  calendar_month   update 02 Oct 2022, ora: 21:18      
Contrar a ceea ce am putea crede, introducerea lingurii în cuptorul cu microunde nu numai că nu este periculoasă, dar ne poate ajuta să fim mai eficienți atunci când avem de gând să încălzim ceva în el. Care este trucul cu lingura în cuptorul cu microunde?

Deși am fost învățați încă de mici să nu punem metale în cuptorul cu microunde, în acest caz trebuie să facem o excepție. În timp ce reacția aluminiului la cuptorul cu microunde din aparat poate provoca scântei care pot deteriora aparatul sau provoca un mic incendiu, nu același lucru se poate spune despre linguri. Așa cum avertizează producătorii cuptoarelor cu microunde (și așa cum bine recomandă înțelepciunea populară) nu trebuie să pui niciodată metal în cuptorul cu microunde, dar lingura este o excepție în care putem ignora acest avertisment.

Trucul cu lingura în cuptorul cu microunde servește atât pentru a menține cuptorul cu microunde impecabil, cât și pentru a ne asigura că lichidele se încălzesc mai repede. Datorită acestui sfat simplu, vom evita una dintre cele mai enervante consecințe atunci când încălzim cafeaua, laptele sau orice lichid în cuptorul cu microunde, si anume varsarea lui.

De ce funcționează trucul lingurii în cuptorul cu microunde?

Baza științifică pentru eficiența acestei metode este că metalul conduce căldura și, prin urmare, aflându-se în interiorul lichidului, acesta își crește temperatura mai uniform. Acest lucru se datorează faptului că cuptorul cu microunde încălzește alimentele din exterior spre interior și, din acest motiv, se întâmplă adesea ca paharul să fie fierbinte, dar lichidul nu, sau ca alimentele să fie reci în interior, deși par să ardă la exterior. Datorită trucului lingurii în cuptorul cu microunde, obținem două lucruri: pe de o parte, mâncarea sau băutura este încălzită până la capăt, iar pe de altă parte, băuturile nu se vor împrăștia pe pereți dacă ne grăbim prea mult.

Recomandari