Skip to article

Descopera un truc uimitor care te ajuta sa obtii cel mai bun ingrasamant natural pentru plantele tale!

Descopera un truc uimitor care te ajuta sa obtii cel mai bun ingrasamant natural pentru plantele tale!
Fie că locuim la bloc sau la casă, cu toţii avem un mic colţişor verde al nostru, cu flori, plante sau mici arbuşti ornamentali. Ele nu doar că au un rol estetic în locuinţa ta, dar şi curaţă aerul şi au un efect terapeutic pentru starea ta de spirit. Totuşi, pentru a creşte sănătos și a rezista de-a lungul timpului (mai ales când există fluctuaţii de temperatură), plantele tale necesita o îngrijire specială. Pe lângă apă, ele au nevoie și de un îngrășământ adecvat.

Ei, bine, la capitolul îngrăşământ, este bine de ştiut că nu întotdeauna este benefic să îl foloseşti pe cel din comerţ. În magazinele de specialitate se vând foarte multe tipuri de îngrăşământ, dar o mare parte dintre acestea sunt chimice, sau scumpe şi fără eficacitate. Asta nu înseamnă că ar trebui să renunţi complet la îngrăşăminte, ele fiind esenţiale în dezvoltarea plantelor. Ai la îndemână, chiar în propria bucătărie, o variantă naturală şi mult mai eficientă, care poate constitui un excelent fertilizator BIO pentru plantele tale. Este vorba de drojdie, cel mai eficace îngrăşământ natural, ce conţine azot, potasiu, fosfor si vitaminele din grupul B. Aceste substanţe, printr-un echilibru perfect, grăbesc formarea rădăcinii plantelor, care devin puternice şi se pot transplanta mult mai facil. De asemenea, reduc riscul de îmbolnăvire al plantelor şi influenţează pozitiv procesele de recuperare.

În acelaşi timp, drojdia ajută hrănirea plantelor şi amplifică eliberarea dioxidului de carbon, ducând la o mineralizare accelerată a materiei organice.

Să vedem cum se obţine acest îngrăşământ foarte benefic. Vei avea nevoie de:

-  50 grame de drojdie (un cub mic)
-  1 litru de apă caldă

Mod de preparare:

Într-un recipient încăpător, se toarnă puţină apă şi se pun cele 50 grame de drojdie. Se amestecă. Se lasă la infuzat pentru aproximativ două ore.

După ce au trecut cele două ore, se diluează soluţia obţinută într-un recipient în care s-a turnat 1 litru de apă caldă. De reţinut că este necesar ca soluţia să fie diluată în raport de 1:5 cu apa.

Îngrăşământul rezultat va fi folosit în funcţie de sezon. Pe parcursul primăverii şi al verii, se va utiliza acest îngrăşământ la un interval de 10 zile, iar pe parcursul toamnei şi al iernii se va aplica la un interval de o lună.

De asemenea, este important să ţii cont că la udarea plantelor cu o soluție de drojdie, solul pierde o cantitate semnificativă de calciu şi potasiu. Acest lucru poate fi remediat cu foarte mare uşurinţă, dacă nu uiţi de completarea suplimentară a solului cu minerale.

Rezultatele vor fi unele excelente, iar tu vei fi impresionat de efectul uimitor pe care îl are utilizarea drojdiei pe post de îngrăşământ natural şi te vei bucura de toate beneficiile pe care ţi le oferă plantele din locuinţa ta.

Tu ai plante de apartament în casă? Care sunt favoritele tale şi cum te asiguri că sunt cu adevărat sănătoase?

Articole recomandate

Feng Shui: lucruri pe care nu ar trebui sa le tii in casa pentru ca atrag ghinonul Feng Shui: lucruri pe care nu ar trebui sa le tii in casa pentru ca atrag ghinonul
Potrivit teoriei Feng Shui, exista lucruri pe care nu ar trebui sa le tii sub nicio forma in casa ta deoarece atrag ghinionul. De asemenea, este foarte importanta ca anumite obiecte din casa sa fie puse in locuri specifice pentru a aduce bunastare.  Iata cateva obiecte pe care ar trebui sa le
Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria
A fost odată ca niciodată… o vreme în care lemnul era singurul material la care se gândeau proprietarii de case sau de apartamente atunci când visau la blatul perfect pentru bucătăria lor! Bucătăria este socotită, deseori, drept „inima
Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi
Camera bebelusului este una dintre principalele preocupari ale oricarei viitoare mame. Fiecare isi doreste ce este mai bun si mai frumos pentru copilul ei si e firesc sa fie asa. Amenajarea camerei bebelusului este misiunea perfecta pentru orice viitoare mamica. Va cauta ore in sir toate variantele
Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute. Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute.
Se intampla, adesea, ca sa ai libere doar 30 de minute, asa ca te vei gandi, „Doamne, ce pot face intr-o jumatate de ora?” Ei bine, doar de atat ai nevoie pentru a-ti organiza sifonierul. Sau macar sa iti faci ordine intre haine. Iata cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute:
Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari
Lavanda are un miros minunat. Atat florile cat si uleiul de lavanda au multiple utilizari care te vor uimi. Lavanda este folosita ca planta medicinala din vremuri indepartate, iar proprietatile terapeutice ale uleiului esential extras din flori au fost descoperite la inceputul secolului al XX- lea.